Kövér: Nincs kellő támogatottságuk, ezért bohóckodnak a PM-es képviselők

2014. február 13. 12:15

A házelnök már belengette: az ellenzéki képviselők számíthatnak büntetésre a lufis akciójuk miatt.

2014. február 13. 12:15

Az Országgyűlés elnöke szerint azért alkalmaznak figyelemfelhívó akciókat egyes politikusok a Parlamentben, mert nincs kellő támogatottságuk. Kövér László ezt egy más témában tartott sajtótájékoztatója után mondta kérdésre válaszolva újságíróknak a Parlamentben azzal kapcsolatban, hogy öt PM-es független képviselő narancsszínű léggömböket engedett el az ülésteremben. Kövér László hangsúlyozta: „lehet bohóckodni, hülyéskedni, idiótát játszani a magyar Országgyűlésben, a választók majd eldöntik, hogy ezt honorálják-e vagy sem”.

A mindenkori házelnöknek vannak bizonyos lehetőségei, de úgy látszik, ezek korlátozottak ahhoz, hogy megakadályozzák azokat „a megújuló performanszokat”, amelyek valójában annak beismerését jelentik, hogy e politikusok, „csoportocskák” mögött „komoly parlamenten kívüli támogatás a választók részéről nem áll” - vélekedett. Hozzáfűzte: ha nem így lenne, nem lenne szükség ilyen „bohóckodásra”, hogy felhívják magukra a figyelmet, hanem elegendő lenne az érveik súlya is. Arra a kérdésre, hogy számíthatnak-e büntetésre az akcióban részt vevő politikusok, a házelnök úgy válaszolt: „természetesen”.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2014. február 13. 17:35
Beteg ember, ez a köteleslackó nyilvánvaló. Láttam fiatalkori képeit, már ott is gyanakvóan összehúzott, apró malacszemekkel pislogott. Belezakkant, hogy csak másodhegedűs lehetett Orbán mögött, – nyilvánvalóan önmagát tartotta a legalkalmasabbnak a vezéri szerepre a fideszben ( életem bulija-mondotta volt) de ebben a beszédhibája megakadályozta. Hebeg is meg dadog is, így nem lehet kiállni szónokolni. Azonkívül tudjuk, hogy komcsi volt, ahogy a kedves mama és papa is. ( Nálam a “komcsi” pejoratív jelző. Csak abban az esetben használom, ha tudott valakiről, hogy csak a személyes boldogulása miatt lépett be egy politikai szervezetbe. A kommunizmus a legtisztább, legnemesebb eszme amit ez a nyomorult emberiség kétezer év alatt ki tudott izzadni magából. Rákosi, Sztálin, Lenin meg a többiek nem voltak kommunisták. Gazemberek voltak.) Tehát e kis kitérő után: beleőrült abba, hogy a nép nem annak látja, akinek ő szeretné láttatni magát. A nép pontosan látja és tudja, hogy egy nyomorult csinovnyik, egy szarházi. Megúszhatta volna, ha be tudja fogni a lepcsest és nem kezd kommunistázni…”Kommunista kutya…” emlékszik mindenki. Sajnos nem büntethető. Az elmeállapota ezt kizárja.
bsandor
2014. február 13. 15:04
igaz,ezt kár ragozni
briganti
2014. február 13. 13:56
Bajusz Laci! Nem lehet sem bohóckodni, sem hülyéskedni. Illetve nem kellene, hogy lehessen. Utána meg megy sírás, hogy az emberek ki vannak ábrándulva a politikai elitből. Kicsit több komolyságot a helyzetkezelésben is - ha már a mi pénzünkből ültök ott.
kjkj945
2014. február 13. 13:50
Pampogóknak nem lesz külön farkcicója! Ha nyelnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!