Terroristák fenyegették meg a MOB-ot

2014. január 22. 09:07

E-mailben, angol és orosz nyelven fenyegették meg a Magyar Olimpiai Bizottságot, illetve az oroszországi Szocsiban megrendezendő téli olimpiára készülő magyar csapatot – értesült a Nemzeti Sport.

2014. január 22. 09:07

Terroristák fenyegették meg kedd este e-mailben a Magyar Olimpiai Bizottságot, illetve az oroszországi Szocsiban megrendezendő téli olimpiára készülő magyar sportolókat. A terroristák arra is felhívták a levélben a figyelmet, hogy jobban teszi a csapat, ha itthon marad. Ezt Szabó Bence, a MOB főtitkára mondta el a Nemzeti Sportnak.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt szerint komolyan kell venni a terrorfenyegetést. A fenyegetésről a szervezet már értesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, az orosz szervezőket, valamint Magyarországon a Terrorelhárítási Központot.

A február 8-án kezdődő téli olimpia elleni támadással az az iszlamista csoport fenyegetőzik, amely egy világhálóra feltett videoüzenetben magára vállalta a december végén Volgográdban elkövetett, 34 halálos áldozatot követelő merényleteket. A CNN által megkérdezett szakértők szerint az olimpia Szent Grál a terroristák kezében, akiknek a célja Putyin lejáratása lehet. A terroristáknak ahhoz hogy sikeresek legyenek, elég félelmet és bizonytalanságot előidézni.

Közben Barack Obama, amerikai elnök felajánlotta az Egyesült Államok segítségét Vlagyimir Putyinnak. Ha szükséges, két amerikai hadihajó – amelyek a Fekete-tengeren állomásoznak – is segítheti az olimpia biztosítását.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. január 22. 10:51
A reptéren meg lehet mondani, hogy aki fél még visszafordulhat.
Szümi
2014. január 22. 10:43
A gonosz oroszok v.s. csecsen szabadságharcosok - ha eszünk ágában sincs a környékre tévedni. A jámbor oroszok v.s. csecsen terroristák - ha mégis mennénk valami miatt.
landrus
2014. január 22. 10:01
Minden tiszteletem azoké, akik több éve készülnek erre az olimpiára, de ha csak egy áldozata lesz is ennek a nemes rendezvénynek, már nem érte meg vállalni a szereplést!
landrus
2014. január 22. 10:01
Minden tiszteletem azoké, akik több éve készülnek erre az olimpiára, de ha csak egy áldozata lesz is ennek a nemes rendezvénynek, már nem érte meg vállalni a szereplést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!