Százezren sem igényelték még az ingyenes készpénzfelvételt

2014. január 09. 10:10

Elemzők szerint 2 millió ember járhatna jól a lehetőséggel, sok esetben viszont bukni is lehet vele.

2014. január 09. 10:10

Az ingyenes készpénzfelvétel azt jelenti, hogy mindenki, aki ezt igényli bankjánál, havonta kétszer, összesen maximum 150 ezer forintig ingyenesen veheti fel pénzét az ATM-ekből. 

Rosszul járhat viszont az, aki harmadszor, vagy a 150 ezer forintos limit felett vesz fel pénzt egy adott hónapban. Ezeket a tranzakciókat ugyanis drágították a bankok. Ezt az RTL Klub egy szerű példával illusztrálta: ha valaki egyszer felvesz 100 ezer forintot, majd másodszorra 55 ezer forintot, és ezzel túllépi a 150 ezer forintos keretet, az 5 ezer forintos többlet felvétele egy bizonyos banknál akár több mint ezer forintjába is kerülhet.

Ennek ellenére elemzők szerint nagyjából 2 millió ember jól járhatna az ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel, ha azt tudatosan használja ki. A tehetősebbeknek viszont nem éri meg az RTL Klub szerint.

A Híradóból kiderül az is, hogy noha már csak másfél hétig lehet igényelni az ingyenes készpénzfelvételt, eddig még százezren sem tették meg azt.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krksziget99
2014. január 09. 23:47
akasszuk fel már Csányit vagy lőjük,le,végreI Ittmlene a kánaán4
daniel1992
2014. január 09. 11:20
Ne késlekedjetek emberek! Nem szabad hagyni, hogy a bankok kizsákmányoljanak bennünket!!
Mr Fabulous
2014. január 09. 10:57
Mondjuk nem tudom, ebben a százezerben benne van-e az a nénike, aki állítólag besétált valami vidéki bankfiókba és kérte az ingyenes százötvenezer forintját, ami jár neki, hiszen megírták az újságok is, hogy mindenki felvehet ingyen százötvenezret.
Mr Fabulous
2014. január 09. 10:52
Nekem kimondottan szólt a bankárom, hogy eszembe ne jusson igényelni, mert akkor elbukom az egész havi ingyenes készpénzfelvételt.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!