Perel az LMP a paksi médiaszerződésekért

2014. január 21. 16:01

A Paksi Atomerőmű „brutális médiakasszával” rendelkezik, amellyel a népszavazás esetén akár a nyílt médiavitát is el tudnák lehetetleníteni – mondta Schiffer András. Az LMP ezért pert indít az Atomerőmű médiaszerződéseinek megismerése iránt.

2014. január 21. 16:01

Az LMP korábban igényelte az MVM Paks Zrt. médiaszerződéseinek teljes szövegét. Számadatokat ugyan kaptak, a teljes szövegeket azonban nem, ezért most pert indítanak. 

Szél Bernadett azt mondta, hogy a megkapott adatok alapján olyan következtetéseket vontak le, amelyek szerint 2005-2009 között a jobb- és a baloldalhoz kötődő médiumoknak egyaránt jelentős összegben fizettek ki reklám- és kommunikációs pénzeket. 2009-2010 körül fordulat következett be, amelyik után „masszívan jobboldalra irányultak a pénzek, a baloldali költések pedig rendesen csökkentek” – tette hozzá. 

Szakmailag semmivel nem indokolható és nem fogadható el, hogy egy állami cég politikailag szelektál a médiumok között – mondta a képviselő. Kérdésre válaszolva Szél Bernadett azt mondta, a birtokukban lévő adatok a szerződött partnerek nevét, a szerződések tárgyát, időpontját és nettó összegét tartalmazzák, de miután a teljes szöveget nem kapták meg, nem tudják, hogy a megállapodások pontosan mire irányultak.

Azt viszont kézenfekvő következtetésnek nevezte, hogy az MVM éveken keresztül a kezében tarthatta a magyar médiát, ahol nem jelenhettek meg az „antiatom” témák. Az LMP arra számít, hogy ha megismerik a szerződéseket, azokból további értékes következtetéseket vonhatnak le – tette hozzá. 

Schiffer András szerint az MVM Paks „brutális médiakasszájából” arra is telne, hogy egy népszavazás esetén ellehetetlenítsék a nyílt médiavitát. A népszavazásról azt is elmondta: az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választások miatt ebben az évben vélhetően nem hogy referendumot nem lehet tartani, de még a népszavazási aláírásgyűjtést sem lehet megkezdeni. Az LMP viszont továbbra is azt kéri, hogy a köztársasági elnök kezdeményezzen népszavazást, mert az államfő ezt megteheti – emelte ki.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blaupanter
2014. január 23. 13:00
Az utolagos konyvelessel meddig to....koltok meg. Kivancsian varjuk.Lehetoleg meg a valasztasok elott.
blaupanter
2014. január 23. 13:00
A perkoltseget meg a Nep fizeti.Nem keves osszeg,az egesz LMP.szarostol,borostul nem er annyit.
Brigadéros
2014. január 23. 13:00
...Vazzzze Schiffer...komolyan mondom, ennyi energiával csinálhatnátok valami hasznosat is...mondjuk tekerhetnél egy biciklit, ami áramot termel... :)
Berecskereki
2014. január 23. 13:00
Mi van Richard Field papával? Hillary Clinton ténsasszony jól van? Mi van a pénztárnokkal? A Kettős könyvelés (netán hármas) már megtörtént?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!