Milliókra büntette a McDonald's-ot a GVH

2014. január 08. 13:45

A hatóság szerint a gyorsétterem-lánc csirkehúsos termékei népszerűsítésekor megtévesztette a fogyasztókat.

2014. január 08. 13:45

Összesen 15 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a McDonald's-ra. A hatóság közleménye szerint a gyorsétterem-lánc 2012. január 1. és 2013. február 12. között egyes csirkehúst tartalmazó termékeit népszerűsítő reklámokban valótlan tájékoztatást adott a termék csirkehús tartalmával és az elkészítés során alkalmazott technológiával kapcsolatban. Az átlagos fogyasztó számára így nem derülhetett ki, hogy a grillként, illetve grillezettként megjelölt csirkét, illetve csirkehúst tartalmazó termékeket, ezek panírozott változatait, valamint a csirkemell csíkok elnevezésű termékek alapanyagai nem pusztán csirkehúst hanem például darált bőrt tartalmaznak – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a termékek olyan technológián, átalakításon – így egyebek között daráláson, felbontáson, vagy pácoláson - esnek át, amelyek hatással vannak a húsállományra. 

A GVH megállapítása szerint a reklámokban megjelenő szövegek és különösen a képi megjelenítések alapján a fogyasztó azt gondolhatta, hogy a bőr nélküli csirkehúsból készült termékek grillezésen, illetve panírozáson kívül nem estek át más feldolgozáson.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szörftábor
2014. január 08. 18:52
jó a darált bőr is, naés?
S0ma
2014. január 08. 15:51
Nekem tiszta a lelkiismeretem. Még csak nem is örülök annak, hogy megbüntették őket. Legalább 15 éve át nem léptem a küszöbüket. Ha mindenki így tenne, nem kéne őket büntetni.
Pofa Benő
2014. január 08. 15:05
Már az gyanus, hogy a képeken a szendvics szélesség-magasság aránya 3:2, mikor megkapod, fizikai valójában egy amerikai palacsintaszerűség 10:1-hez.
tatka46
2014. január 08. 15:05
Már régi dolog ,hogy ezek a kajáknak nevezett szarok , tényleg szarok. Szerintem a fiatalok csak buliból esznek ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!