Ma még igényelheti az ingyenes készpénzfelvételt

2014. január 20. 07:20

Annak, aki már februárban is szeretne élni az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével, január 20-a az utolsó lehetőség a nyilatkozattételre. A regisztráció ezt követően is folytatódik, de nyilatkozni mindig adott hónap 20-áig kell ahhoz, hogy a következő hónaptól jogosulttá váljunk az ingyenes készpénzfelvételre.

2014. január 20. 07:20

Ma jár le az ingyenes készpénzfelvételre bejelentkezés első határideje. Aki a számlavezető bankjánál a szükséges formanyomtatványon még hétfőn megteszi ezzel kapcsolatos nyilatkozatát, már februárban kétszer ingyenesen vehet fel készpénzt, összesen 150 ezer forintot. Számos pénzintézet az internetbankján keresztül is lehetőséget biztosít a nyilatkozattételre. Ilyen nyilatkozatot csak egyszer kell tenni. 

Ha valaki a január 20-ai határidő után adja le a nyilatkozatát, akkor februárban még nem lesz jogosult a díjmentes készpénzfelvételre. Ezután is legkésőbb az adott hónap 20. napjáig kell leadni a nyilatkozatot ahhoz, hogy a következő hónaptól jogosult legyen az ügyfél az ingyenes készpénzfelvételre. Tehát például a január 21. és február 20. között leadott nyilatkozat esetén csak március 1-jétől él az ügyfél jogosultsága. 

Az MNB honlapján található tájékoztató szerint a készpénzfelvételi kedvezményre az a természetese személy jogosult, aki betöltötte a 16. életévét, Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és írásbeli nyilatkozatot tesz arról, hogy melyik számlára vonatkozóan szeretné igénybe venni a kedvezményt. Az érintett tranzakciók esetében a tranzakciós illeték költségei nem terhelhetők át a fogyasztókra, ugyanakkor a hitelintézetek e tételek után is kötelesek az illetéket megfizetni. Egy számlához csak egy nyilatkozat tehető, a kedvezmény tehát nem tulajdonosonként, hanem számlánként vehető igénybe.

Az ingyenes készpénzfelvételről az MTI által megkérdezett bankok munkatársai a múlt hét közepén úgy nyilatkoztak, hogy roham nem volt, de ügyfeleik csaknem 40 százaléka addigra már igényelte a kétszeri ingyenes készpénzfelvételi jogosultságot.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celkereszt
2014. január 20. 10:45
A trafikok kirablása után jön a pénzt felvevők kirablása. 75-150 ezerért már megéri majd kockáztatni. Hogy is szól a mondás? "A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve." Már ha van itt jó szándék egyáltalán.
Felebarát
2014. január 20. 07:55
fasza :D vezessük ki a papir pénzt, de azért lehessen felvenni készpénzt, amiért eddig nem de most megint fizetni kell, vagy mond hoyg akarsz felvenni és akkor oszd be, hoyg kétszer vegyél fel...
Mandi NER
2014. január 20. 07:43
Helyesen: MA MÉG....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!