Lehet még fordított adózás

2013. december 16. 14:43

Nem a cukor fordított adóztatásának lehetőségét utasította el az Európai Bizottság, hanem csak az ügy sürgősségi tárgyalását – pontosította a Nemzetgazdasági Minisztérium a délelőtti sajtóhíreket.

2013. december 16. 14:43

Arról még nem döntött az Európai Bizottság, hogy engedélyezi-e majd Magyarországnak a fordított áfafizetés bevezetését a cukorkereskedelemben. Az elutasító döntés csak arra vonatkozik, hogy a Bizottság nem fogja az ügyet sürgős eljárásban tárgyalni – közölte az NGM. A sürgős eljárás megindításának ugyanis az a feltétele, hogy kiterjedt legyen a vélelmezett csalás, amire ráadásul hirtelen bukkantak rá.

Vagyis a bizottság döntése azt jelenti, hogy Magyarország nem vezethet be haladéktalanul fordított adózást a cukorágazatban, hanem meg kell várnia a benyújtott kérelem normál elbírálását.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. december 17. 20:59
A cukorral az a problémája a kormánynak, hogy az ára a mesterségesen felfújt 400Ft körüliről visszaesett a korábbi 200Ft körülire. A költségvetés a magasabb árban érdekelt - dupla ár, dupla Áfa bevétel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!