KSH: Csökkent az infláció mértéke

2013. december 11. 09:34

Októberhez képest 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. Tavaly novemberhez viszonyítva 0,9 százalékos az áremelkedés – közölte a KSH.

2013. december 11. 09:34

A fogyasztói árak novemberben 0,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, az előző hónaphoz, októberhez képest 0,1 százalékkal csökkentek. A 0,9 százalékos éves infláció megegyezik az előző havi adattal, a fogyasztói árak havi csökkenése pedig 0,3 százalékos volt októberben.

Elemzők azzal számolnak, hogy a háztartási közműszolgáltatások novemberi díjcsökkentése decemberben és januárban jelenik meg teljes mértékben a fogyasztói árakban. Novemberben a háztartási energia árak mellett csökkent az üzemanyagok, a ruházkodási cikkek és a tartós fogyasztási cikkek ára is.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. december 11. 10:56
megszüt az infláció? defláció?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!