Jobbik: Nem fejlődik Miskolc

2013. december 02. 18:25

A Jobbik szerint a miskolciak semmit nem éreznek abból hogy Miskolc elindult a fejlődés útján a kormány által biztosított adósságkonszolidációnak köszönhetően.

2013. december 02. 18:25

A Jobbik közleménye szerint a Fidesz az adósságátvállalással párhuzamosan brutális mértékű forráselvonással sújtotta Miskolcot, így idén a város már a működőképesség megőrzéséhez is kénytelen volt kormányzati segítséget kérni: „Ez nem a fejlődés jele, mint ahogyan az a közmunkaprogram sem, amely 20 éves analfabétákat ültetne az általános iskolákba melegedni havi 50 ezerért, csak azért, hogy a választások előtt javuljanak a foglalkoztatási mutatók.”

A Jobbik megítélése szerint miközben Kriza Ákos 2010-ben 33 befektetővel ámította a miskolciakat, ebből három év után talán egy, a japán Takata cég jövőre ideér, hogy továbbfoglalkoztassa a kormány stratégiai partnere, a Jabil által elbocsátott 700 dolgozót. Kitérnek arra is, hogy a Fidesz fejlődésről beszél, miközben Miskolcot az elmúlt két évben ötezer városlakó hagyta el.

Pintér Sándor hétfőn a borsodi megyeszékhelyen arról szólt sajtótájékoztatóján, hogy a miskolci önkormányzat mintegy 36 milliárd forintnyi adósságának előbb hetven százalékát vállalta át az állam. Jelenleg 10,7 milliárd forint terheli az önkormányzatot, ezt vállalja át most a kormány, így nem kell évente tőketörlesztésre és kamatokra 4,1 milliárd forintot fordítania a városnak. 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silvester
2013. december 03. 06:30
Kerdem mit tenne a jobbik? egy szocik altal lepusztitott varossal 3 es fel ev alatt. Az elozo varosvezetes elb.....ta a setaloutcat,a melygarazst,a villamostendert,nem gondoskodott az arvivvedelemrol-aruhazakat ontott el az arviz 2010-ben.A z elhiresult szocpol ugyben semmit sem tettek,egy varosreszt 200-300 roma harlemme tett. Van fejlodes,de csak az lathatja aki itt eli mindennapjat,marmint miskolcon.
thymian
2013. december 02. 22:16
Hol érdekli orbánékat Miskolc? Őket a romastratégia érdekli, meg Felcsút és Judapest.
radical
2013. december 02. 19:18
De egy valamiben biztosan fejlődik...abban hogy egyre több a bűncselekmény! Ezt lehet a szőnyeg alá söpörni tisztelt narancsbirkák de attól ez még sajnos igaz!És az emberek érzik is Miskolcon és környékén a saját bőrükön.Majd jövőre meg is büntetik ezért a Fideszt és az Mszp-t is!
geraz51
2013. december 02. 19:10
Egyre nevetségesebbek vagytok.Vona nyisson egy kisboltol a Volner meg menjen el szippantósnak,mindárt lesz adófizető.A kis hülye Novák meg közmunkásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!