Vitarendezőnek áll a cigány vajda

2013. november 22. 13:07

A magát „európai uniós fővajdának” nevező Kállai Csaba levelet küldött az önkormányzatoknak, melyben felajánlja: havi száz forintért segít rendezni a cigány-magyar vitás ügyeket.

2013. november 22. 13:07

A vajda az ország összes önkormányzatának elküldte a levelet, melyben azt írja: „Ha saját tulajdonát képező bárminemű tárgyát eltulajdonítják, vagy fenyegetve érzi magát, esetleg bármi más problémája akad a cigány vagy nem cigány embertársával, forduljon hozzám, kérjen segítséget.” Hozzáteszi: nem csak önkormányzatok kereshetik, hanem azok a magánszemélyek is, akiknek vitájuk vagy polgári peres ügyük van romákkal. Cserébe csak annyit kér, hogy havi száz forinttal támogassák a Vajdák a Romákért Alapítványt.

Kállai az Indexnek elmondta, hogy már több önkormányzat érdeklődött nála és két lopási ügyet már rendezett is. Ezek során egy bicikli és egy segédmotor került vissza a tulajdonosához. A vajda „helyszíni kiszállással” tervezi rendezni az ügyeket, naponta akár ötöt-hatot is, de bevonna a vitarendezésbe más vajdákat és a helyi romákat is, akiknek együttműködéséhez szerinte elegendő a vajdák tekintélye.

Az Index ugyanakkor arra is rámutat: a fővajdát alig egy hónapja ítélte a bíróság két év felfüggesztett szabadságvesztésre sikkasztás miatt.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. november 22. 21:28
Én meg 50-ért segítem. Kb annyi eredménnyel, mint ez a rétinéger. Pintér et. Orbán et. mit szól ehhez? Nyílt színen ajánlja fel a maffia a "közreműködését" az állami feladat ellátására. Küldjük el az összes rendőrt és fizessünk helyezze a cigóknak. Majd meglátjuk mekkora rend lesz itt! 2 héten belül.
MacElek
2013. november 22. 19:25
A gárda ingyen is rendezte volna. De a "rendezés" állami hatáskör.
nyugalmazott tanár
2013. november 22. 16:08
Olyan ez, mint a bábszínházban a közönség. - Na, megállj te ordas farkas! Megetted Piroskát, itt vagy,m megfogtalak! - Mondjátok gyerekek, mit csináljak a farkassal? Egy cérnahang a hátsó sorból: - Jugd picán!
nyugalmazott tanár
2013. november 22. 16:06
Megérkezett Kolompár Mátyás az igazságos: "... bármi más problémája akad a cigány vagy nem cigány embertársával, forduljon hozzám, kérjen segítséget." El nem tudom képzelni, hogy akad olyan értelmes ember, aki ettől az önjelölt igazságosztótól akár csak tanácsot is kérne. Hacsak nem két hasonszőrű kisebbségi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!