Visszavonták a kormány által támogatott pénztárgép engedélyét

2013. október 29. 08:19

Műszaki és informatikai hiányosságok miatt hétfőn visszavonták az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét. Az onlinekassza.hu szerint ennek a típusnak a megvásárlását támogatta a kormány, tízezret rendeltek meg belőle a vállalkozók, akikkel így most nem tudni, mi lesz. A döntés még nem jogerős.

2013. október 29. 08:19

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn visszavonta az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét – közölte a hivatal a honlapján. A kereskedelmi és engedélyezési hivatal határozata alapján a pénztárgép a 3/2013. (II.15) NGM rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg, a döntés november 12-én emelkedik jogerőre. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény alapján a hatóság első fokú döntése jogerőssé válik, ha ellene nem fellebbeztek, és a döntés közlésétől számított 15 nap fellebbezési határidő letelt. 

Az onlinekassza.hu írása szerint ez a típus volt az, amelynek megvásárlását a kormány támogatta, így kétséges, mi lesz azzal a tízezer kereskedővel, aki a 100 ezer forintos maximált ár reményében órák alatt lefoglalta a kasszákat. A portál szerint kérdés, hogy mi történik most azokkal a boltosokkal, akik ebből a típusból akartak vásárolni, leadták a megrendelést, tehát jogilag most nincs érvényes, megrendelt kasszájuk, és így akár meg is büntetheti őket a NAV. Az MKEH oldalán szereplő táblázat szerint öt típusnál nem tettek eleget a forgalmazók a hiánypótlásnak, ezért még nem árusíthatók a gépeik. Köztük volt az említett kassza is, amelyből már tízezret megrendeltek a kereskedők kedvezményes áron – olvasható az oldalon.

Az Alt Cash Kft. október 8-án közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megérkezett az első, 6 konténernyi, online kapcsolatra alkalmas mintegy 8000 pénztárgépe Magyarországra, a következő néhány hétben heti rendszerességgel érkeznek Dél-Koreából pénztárgépek több ezres mennyiségben. A forgalmazó akkor közölte: időrendi sorrendben fogja kiszolgálni megrendelőit, elsőként, legkésőbb november 30-ig annak a tízezer felhasználónak adják át a pénztárgépet, akik nettó százezer forintos áron rendelték meg a SAM4S NR270-es modellt.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2013. október 29. 14:52
Az hogy lehetséges, hogy van aki gond nélkül megvette és beüzemeltette időre a pénztár gépét? Nem akarásnak nyögés a vége! Aki eddig is beütötte a gépbe a dolgokat az hamar beszerezte, aki meg nem az húzta halasztotta :) Most meg rá baszik!
cutcopy
2013. október 29. 11:49
Kis hiánypótlás, és már is nem lesz erről sem mit beszélni..
Wazze
2013. október 29. 10:27
Jól van! Pár ezer emberrel megint kibasztak a fityiszes elvtársak!...
geraz51
2013. október 29. 10:21
Hány de hány autógyár rendeli vissza bizonyos sorozatok hibás alkatrészeik miatt az autókat. Kijavítják és minden rendben.Itt is ez lesz.Nem kell mindjárt kétségbeesni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!