Felvételi többletpontokat érnek a diákolimpiai érmek

2013. október 09. 12:05

A következő felvételi időszakban már 10 többletpontot jelent a felvételinél az országos diákolimpián szerzett érem.

2013. október 09. 12:05

Az idei tanévben már felvételi többletpontokat kapnak azok a tanulók, akik a diákolimpia országos döntőiben érmet nyernek. Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke szerdán a Puskás Ferenc Stadionban az atlétikai ügyességi és váltó csapatbajnokság hivatalos megnyitóján elmondta: a szövetség megújításának egyik eredménye, hogy a diákolimpia idén már tanulmányi versenynek számít, s a számok első három helyezettje 10 felvételi többletpontot kap majd.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. október 09. 14:06
Helyes! Istenem, mennyi mindent lehetett volna csinálni 2004 szeptemberétől-2010 áprilisáig, amit nem csináltak meg, hogy ösztökéljék az embereket - fiatalokat és időseket - arra, hogy valamit tényleg változzon meg, erre csak az ötletelés ment. A mostani helyzet szar, de ugye az előzmények is fontosak lennének. Annyira, de annyira elqurt ez az ország 8 évet, mint kevesek. A legnagyobb hiba, hogy mindezt békeidőben, amikor tényleg lehet és kell fejlődni ...
lavor
2013. október 09. 12:24
A gyengébbek kedvéért, ez egy támogatás, biztosíték azon versenyszerűen sportoló fiatalok számára, akik tartanak attól a kockázattól, hogy esetleg nem jön be a sport és ott marad mindenféle végzettség nélkül. Mert egyébként valóban elvárhatnánk hogy mindenki egyenlő elbánásban részesüljön, viszont akkor adieu versenysport utánpótlás. Mellesleg itt nem tömegekről van szó, mert ugye diákolimpián (vagy akármilyen sporteseményen) azért nem olyan egyszerű felkerülni a dobogóra, meg egyébként is az a 10 pont lófasz.
Fahrenheit 451
2013. október 09. 12:12
Mindez azért, mert a vasbeton a politikus legjobb barátja, amiből a legtöbbet a stadionokba lehet ölni közpénzből, amiket erődítményekké lehet építeni bukás esetére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!