Dopemanről beszélt az államtitkár a felsőoktatás helyett

2013. október 07. 21:16

Két perc negyven másodpercig Dopemanről, húsz másodpercig a felsőoktatásról beszélt Karácsony Gergelynek adott válaszában Doncsev András hétfőn a parlamentben. Karácsony Gergely azt kérdezte az államtitkártól: Ez most mi volt?

2013. október 07. 21:16

Karácsony Gergely PM-es képviselő arról interpellálta hétfőn a kormányt, hogy mi mindent tett tönkre a felsőoktatásban szerinte a Fidesz 2010 óta. Karácsony arról kérdezte a kormányt, hogy miért építi le a felsőoktatást, ha az uniós és hazai felsőoktatási koncepciók szerint növelni kell a felsőoktatásban való részvételt?

A kormány részéről az EMMI parlamenti államtitkára, Doncsev András válaszolt, aki beszédét Dopeman köré építette fel. A rendelkezésére álló négy percből hármat használt csak fel az államtitkár, abból 2 perc 40 másodpercben olyasmikről mondott, hogy „Pityinger László, művésznevén Dopeman, ami nem túl meglepő módon ajzószerekkel foglalkozó drogos embert jelent.” Az ülést vezető MSZP-s Ujhelyi István ekkor megkérte Doncsev Andrást, hogy térjen a tárgyra, aki a Fidesz-frakció elcsendesedése után ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

„A keze munkáját olyan opuszok dicsérik – hogy csak az ebben a házban idézhetők közül válogassak –, mint a Drogsztár, a Halott ribanc nem ugat és a Megyünk lopni, Ön komolyan a kormány felsőoktatási intézkedéseit kívánja bírálni?” – folytatta Doncsev, majd hogy a tárgyra térjen, hozzátette: „Egyébként ami a felsőoktatást érinti: a felsőoktatás köszöni szépen, jól van.” A Párbeszéd Magyarországért képviselője, Karácsony Gergely egyperces viszonválaszát azzal kezdte: „Államtitkár úr, most őszintén, ez mi volt? Ha jól tudom, Ön nem Piyinger-ügyi államtitkár.”

Karácsony Gergely az államtitkár válaszát nem fogadta el, a parlament igen.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. október 08. 12:11
Karácsohy örüljön,hogy szóba állnak vele.Doncsev zenei,nyelvi,ELTE bölcsész angolul,kommunikációs végzettsége predesztinálja arra,hogy égesse a kérdezőbiztos urat.
nyugalmazott tanár
2013. október 08. 08:54
"Dopemanről beszélt az államtitkár a felsőoktatás helyett" így terelte vissza a figyelmet a valódi bűnösökre és felbújtókra.
pimepime
2013. október 08. 08:39
Az egy dolog, hogy egy szakpolitikai interpelláció kapcsán az alpári utcai politikát behozza a parlamentbe a kormány, ezzel lealázza az Országgyűlés intézményét; de hogy a Balázs József Párt képviselői ehhez még asszisztálnak is...
Robinzon Kurzor
2013. október 08. 08:31
Orbán táskahordójától mégis mit lehetett várni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!