Bajnai és Mesterházy nagyon pipa Gyurcsányra

2013. október 28. 11:32

Az Együtt-PM és az MSZP vezetője is kiakadt Gyurcsány Ferenc október 23-ai megnyilvánulásai miatt. Bajnai Gordon szerint a tüntetésen történtek még a biztos szavazókat is elbizonytalanították. Mesterházy Attila pedig úgy véli, az események egy valakinek jönnek jól: Orbán Viktornak. Gyurcsány mindezekre úgy reagált: egyre laposabb a vita október 23-áról.

2013. október 28. 11:32

Az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon és Mesterházy Attila MSZP-elnök is bírálta vasárnap az ATV Szabad szemmel című műsorában Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján történtek miatt.

Az első vendég, az Együtt-PM szövetség vezetője kifejtette: az október 23-ai rendezvény előtt a résztvevő szervezetek képviselői egyeztettek, és megállapodtak arról a szándékról, hogy az ünnepi nagygyűlés ne belső vitákról, hanem Orbán Viktor kormányának leváltásáról szóljon. „Ezt a megállapodást szegte meg több szereplő, köztük mindenekelőtt Gyurcsány Ferenc” – mondta. Bajnai Gordon – mint folytatta – Mesterházy Attila „kiskandálása” mellett azért is nagyon mérges, mert Gyurcsány Ferenc elhagyta a rendezvény helyszínét az MSZP elnökének beszéde közben.

Az „Orbán-rezsim” leváltása helyett „odavittük azokat a vitákat, sértődéseket, amelyek szerintem még a biztos szavazókat is elbizonytalanították” – mondta az Együtt-PM vezetője, kártékonynak nevezve az ott történteket. „Elég volt ebből, ne egymásról szóljon ez a történet, hanem arról, amit el akarunk érni. Ehhez kell mindenkitől (...) a személyi ambíciók háttérbe húzása” – hangsúlyozta Bajnai Gordon, aki szerint a Gyurcsány Ferenccel való tárgyaláshoz nincs meg a bizalmi alap, ahhoz ugyanis a DK vezetőjének például bocsánatot kellene kérnie.

Az ATV műsorának következő vendége Mesterházy Attila volt, aki kiemelte: talán még soha nem volt példa arra, hogy hasonló célokért felsorakozó szervezetek előzetes megállapodás alapján megtartott rendezvényén az egyik felszólalóba megpróbálják szervezetten belefojtani a szót. Megerősítette ugyanis: neki úgy tűnt, igenis szervezett volt a skandálás a beszédekor. Ez nem az összefogás forgatókönyve, hanem az ellenzék szétveréséé – fogalmazott az MSZP elnök-frakcióvezetője.

A demonstrációnak azt kellett volna sugároznia, hogy van egy közös cél, amiért mindenki tesz, ám nem ez lett az üzenet, ami egyvalakinek biztosan jó volt, a Fidesz elnökének – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy „egymás amortizálása, a rombolás egy embernek jó, Orbán Viktornak”. Mesterházy Attila a műsorban szólt arról is, hogy az MSZP tanult a múlt hibáiból, minek alapján új csapatot szervezett, új politikát hirdetett.

Gyurcsány Ferenc azóta a Facebookon reagált a két baloldali politikus kijelentéseire: szerinte egyre laposabb a vita október 23-áról. Emellett azt állította, nem igaz, hogy ott hagyta a rendezvényt és nem hallgatta meg Mesterházyt. Mint írja, még tapsolt is az MSZP elnökének.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2013. október 28. 16:42
Bajnai és Mesterházy nagyon pina.
hihhaa
2013. október 28. 15:24
Nem értem mit vártak a Ferenccel közös haknitól, ha nem vették be őt a buliba.. Messze nem Ferenc-stílus beállni a sorba huszadik számú zorbánozónak, sejthető volt, hogy megpróbálja lopni a sót. ;)
kjkj945
2013. október 28. 15:19
""Bajnai és Mesterházy nagyon pipa Gyurcsányra"" Dohányt szórtak a fejükre és mondták bösmének most már szívhatod!
liberálzöld.
2013. október 28. 15:10
Bajnai, de főleg Mesterházi ne legyen pipa a Gyurcsányra. Ők ugyanis már az idióta bohóckodásukkal elintézték Orbánnak a győzelmet. Gyurcsány ezen nem változtat semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!