Ön nem környezetvédő! – Illés Zoltán Szél Bernadettnek Verespatakról

2013. szeptember 10. 12:32

Az LMP-s képviselőnek adott válaszában az államtitkár többször is minősítette a kérdezőt,

2013. szeptember 10. 12:32

Szél Bernadett, az LMP képviselője a nagybányai és verespataki, cianidos technológiájú bányászat ügyében kérte számon a kormányt, hogy miért nem lép fel Magyarország érdekében. Többek közt azt javasolta, hogy a Fidesz, és az Európai Néppárt lépjen fel az Európai Parlamentben a cianidos technológia uniós betiltásáért.

Illés Zoltán szerint nagyon nehéz helyzetben volt, amikor „nagyon kedvesen, mosolyogva, mérsékelt hangon” kell visszautasítania „azt a sok butaságot és baromságot”, amit az ellenzéki képviselő mondott. Az államtitkár felsorolta, mi mindent tettek a magyar kormányok 2005 óta Verespatak ügyében. Azt is elmondta, hogy Áder János és Tőkés László kezdeményezésére az Európai Parlament nagy többséggel fogadott el határozatot, melyben javasolták az Európai Bizottságnak a cianidos bányászat európai tilalmát.

Illés válaszában többször minősítette az LMP-s képviselőt, s azt mondta, hazugságot állít. „Ön nem környezetvédő!” – zárta felszólalását az államtitkár.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. szeptember 12. 16:54
Az államtitkár stílusa elfogadhatatlan. Tipikusan az olyan emberek módján válaszol, amilyenekből minden fórumon található sok a hozzászólók között is, hogy ha érvei nincsenek, akkor minősítget, személyeskedik. Butaság, baromság, ön szép, de nem okos, ön polóban van, stb. ezek nem érvek. A papírok lobogtatása sem érv. A kamera és a TV néző, de a képvisleő sem látja ugyanis, hogy mi van rajtuk. Az elképzelhető, hogy az aranybánya témában - nem a minősítgetésben, személyeskeédsben - az államtitkárnak igaza van,d e igazát nem tudta előadni, megvédeni. Tipikusan, a ha érveid nincsenek, nem vagy azon a szinten, hogy érvelni tudj, akkor támadd a vitapartnerod személyét módszert alkalamzta.
Felebarát
2013. szeptember 11. 05:18
illés az?
Márk
2013. szeptember 11. 01:00
Esetleg a tiéd? :DD Biztos találó...
Trükkök Százai...
2013. szeptember 10. 23:22
prolik sportja közpénzen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!