„Felháborító a kiszivárogtatók zaklatása!”

2013. szeptember 06. 10:46

Az Európai Parlament képviselői év végéig készítik el jelentésüket a kiszivárogtató újságírók zaklatása kapcsán.

2013. szeptember 06. 10:46

Az Európai Parlament tanácskozásának résztvevői védelmet kértek a kiszivárogtatóknak és az újságíróknak az amerikai kémkedési botrány kapcsán ‒ adta hírül a Euronews. A Snowden-iratokat nyilvánosságra hozó, brit Guardian főszerkesztője pedig videókapcsolaton keresztül mesélte el „meghurcoltatásukat” a brüsszeli képviselőknek.

Büntető jellegű jogszabályokkal próbálják elhallgattatni a kiszivárogtatókat és az újságírókat” – mondta Alan Rusbridger főszerkesztő, aki szerint a nyugati kormányok ezzel a viselkedéssel rossz üzenetet küldenek a világnak. A Guardian szerkesztőségére folyamatos kormányzati nyomás nehezedett és nehezedik ma is a Snowden-ügy miatt, egyik újságírójuk élettársát a londoni reptéren szabályos kihallgatásnak vetették alá.

Újságírókat és családtagjaikat zaklatják az Európai Unió egyik tagállamában, amiért az embereket érdeklő ügyről írnak? Ez felháborító” – mondta az ügyet vizsgáló bizottság elnöke, Juan Fernando López Aguilar. A testület az év végéig készíti el jelentését és tesz adatvédelmi javaslatokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!