Az MSZP is írna valamit a számlákra

2013. szeptember 23. 16:31

Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyben előírnák, hogy a számlákon egyértelműen és összegszerűen tüntessék fel a lakosságra áthárított terheket – jelentette be hétfői, Bárándy Gergellyel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján Simon Gábor.

2013. szeptember 23. 16:31

Az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának elnöke cáfolhatatlan ténynek nevezte, hogy az elmúlt három év kormányzásának eredményeképpen a magyar családok terhei nőttek. Hozzátette: a kabinet azt ígérte, hogy az újonnan bevezetett adónemeket nem lehet áthárítani. A politikus egyúttal hangsúlyozta, hogy a fogyasztók számára átláthatatlanok az áthárítások miatt bekövetkezett költségnövekedések.

Éppen ezért a javaslat minden olyan körre kiterjedne, ahol a fogyasztók más szolgáltatót is választhatnak, így érintené a villamos energia-, a földgáz és a távközlési szolgáltatásokat, a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást valamint a „sárgacsekk adóhoz” kapcsolódó területeket – közölte.

Bárándy Gergely pedig arról beszélt, hogy az MSZP levélben fordul Patai Mihályhoz, a Magyar Bankszövetség elnökéhez, akitől azt akarják megtudni, hogy a pénzintézetek valóban át akarják-e hárítani a tranzakciós illetéket az ügyfeleikre. A politikus azt mondta, megdöbbenve tapasztalták, hogy az egyik kereskedelmi bank erre a lépésre készül, ráadásul úgy, hogy az összeget a bankszámla-tulajdonosok jóváhagyása nélkül egyszerűen le akarják emelni. Az MSZP-nek úgy tűnik, hogy a bankok és a kormány ebben az ügyben összejátszanak – közölte. Egyúttal az illetékes miniszternek is levelet írnak, akitől azt akarják megtudni, hogy hogyan kívánják megakadályozni a tranzakciós illeték áthárítását. Arra a kérdésre, hogy kinek írnak majd, azt válaszolta, hogy feltehetően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, de a lényeg azon van, hogy a kormányt megkeressék az ügyben.
 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemjoe
2013. szeptember 24. 08:46
Kapálóznak a férgek. Bele sem merek gondolni, - látva a hihetetlen kreativitásukat - hogy mit tudtak volna tenni az ország népéért ha akartak volna... Ha el tudunk vonatkoztatni attól, hogy mi is érintettek vagyunk, akkor egészen csodálatos látni, ahogy minden pozitív, előremozdító, előremutató fejleményt, milyen kirobbanó kreativitással próbálják eliminálni, degradálni, félremagyarázni, besározni, negatív színben feltüntetni, lehúzni....stb. A legszebb az egészben, hogy előálltak - persze kényszerből - a "nemzeti érdekek képviseletének fontosságával"... Eddig vajon mi a fasz volt a központi doktrinájuk, ha nem a nemzeti - NÉPI - érdekek képviselete? Mocskos komenisták???!!! :DDDD
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 23. 23:18
Azokat nem fogják feltüntetni mert 3 szor akkora szám lenne,mint a rezsicsökkentés összege.Az meg hogy venné ki magát?
=nessuno=
2013. szeptember 23. 22:16
Be kellene fejezni a számlák kampánycélra való használását. Mindenki érzi a saját bőrén ha kevesebb, ha több. Nem kell a szájbarágás!
jégecet
2013. szeptember 23. 19:49
5 pillér képe elég lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!