Szanyi: Ingyenes pénztárgépcserét a mikrovállalkozások számára!

2013. augusztus 04. 13:24

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé a pénztárgépcserét a mikrovállalkozások számára – közölte Szanyi Tibor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

2013. augusztus 04. 13:24

A mikrovállalkozások számára az állami támogatási rendszeren keresztül tegyék ingyenessé az új pénztárgépeket, (...) és legalább egy évig vállalják át a telekommunikációs költségeit” – fogalmazta meg az ellenzéki párt követelését Szanyi Tibor a sajtótájékoztatón.

Az MSZP felszólítja a kormányt: hagyja békén azokat a mikrovállalkozásokat, amelyek már egyébként is a padlón vannak – mondta a politikus, megjegyezve, hogy a csere körülbelül 250 ezer kisvállalkozót érint.

Szany Tibor beszélt arról, hogy az új, lengyel pénztárgépeket másfélszeres áron kívánja forgalmazni három olyan cég, amely „nyilvánvalóan a kormány kegyeit élvezi”. Közlése szerint a pénztárgépek árából a kormány a mikrovállalkozóknak gépenként 50 ezer forintot kíván visszatéríteni. Mint mondta, ez az összeg nagyságrendileg megfelel annak a pénznek, amennyit extraprofitként ez a monopoltársaság „zsebre vág”. „A közpénzeket a mikrovállalkozások támogatásán keresztül így osztják vissza a haveroknak” – fogalmazott a szocialista politikus.

Szanyi Tibor elmondta azt is, hogy a jelek szerint olyan SIM kártyát „égetnek” bele ezekbe a pénztárgépekbe, amelyek „nem egészen felelnek meg a hazai telefonálási igényeknek”. A mai állapotok szerint ezek roaming-díjjal fognak működni, a mikrovállalkozások emiatt „gigantikus havi telekommunikációs költségekbe kényszerülnek” – vélekedett a politikus, hozzátéve, hogy becslések szerint ez havi tízezer forintos pluszkiadást jelent majd a számukra.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. augusztus 05. 05:52
alapvetően hülyeség ez beleégetés...egy sim, ami 3g-n hdspa-n kommunikál...mint egy telefon...pont... az meg hogy ez extra muszáj költséggel jár, abban lehet igazság...
ballada
2013. augusztus 05. 01:01
Hát persze Orbántól ingyen oktatást,pénztárgép cserét ,étkeztetést ,köz-vízkifolyót követelnek meg mittudom én mi anyámtyúkját,Orbán mindent ingyen adjon pontosan azok követelik ezt akik 1945 óta semmit nem adtak ingyen ,mindent elvettek az emberektől. Okos tojás szanyi ezt is tudja "Szanyi Tibor elmondta azt is, hogy a jelek szerint olyan SIM kártyát „égetnek” bele ezekbe a pénztárgépekbe, amelyek „nem egészen felelnek meg a hazai telefonálási igényeknek”.Érdekes emberfaj a kommunista ,piszokul okos ,szaron is görcsöt talál ha nem Ő szarja,de a korrupciós ügyeikben ha rá kérdeznek semmire nem emlékeznek.Piszkosul adakozó de csak akkor ha nem Ő van a kormányon.Marhára okosan tudna kormányozni ha a jobboldal van kormányon ,amúgy semmihez nem értenek csak a hazugság gyártásához.
jégecet
2013. augusztus 04. 14:35
Több (ingyenes) pénztárgépet a zembereknek! Egyedül maradtunk, Tibor.
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 04. 14:28
A pénztárgépeket fizettessék meg a mszoppal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!