Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ózdi polgármester: A baloldal kelti a feszültséget

2013. augusztus 05. 14:28

Az ózdi polgármester arra kéri a baloldalt, hogy hagyja abba a feszültségkeltést és a kampányolást az ózdi cigánytelepeken. A Gyurcsány-Bajnai szövetség ezeken az embereken soha nem segített, most is csak akkor teszi be oda a lábát, amikor hergelni akarja őket – írja Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) hétfői közleményében.

2013. augusztus 05. 14:28

A várost érő jelentős pénzügyi károk miatt az ózdi képviselő-testület tavaly december 11-én megkezdte a településen működő 123 közkút fogyasztásának vizsgálatát – fogalmazott a polgármester. Hozzátéve: megállapították, hogy sokan sajnos nem képesek azt megérteni, hogy a közpénzből fizetett közkutak kifejezetten vízivásra és nem szórakozásra, autómosásra, vagy éppen öntözésre vannak fenntartva.

A decemberben megkezdett felülvizsgálatok eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Az erről szóló testületi határozat előkészítésekor az egyéni önkormányzati képviselőkkel külön egyeztettek a területükön található közkutakról. Ezután június 27-i ülésén a képviselő-testület egyhangúan elfogadta a közkifolyók szabályozásáról szóló határozatot - olvasható a közleményben, amely szerint a döntés után az illetékes hatóságok – katasztrófavédelem, közegészségügyi szakhatóság - megvizsgálták a határozatot és nem kifogásolták azt.

Ezek a kutak nem csak a Hétes-telepet, hanem más területeket is érintenek. A pazarlás és a vízlopás olyan mértéket öltött, hogy amellett a városvezetés nem mehetett el szó nélkül, „nem tűrhetjük a nyilvánvaló lopást, az nem megy, hogy a lakosok többsége tisztességesen fizeti a rezsit, mások pedig potyáznak” – olvasható a polgármester levelében. A leghatározottabban visszautasítják a rasszista vádakat, fizetni vagy nem fizetni a számlát becsületbeli ügy, nem más – tette hozzá. „A rasszista az, aki ebből cigányügyet és kampánytémát akar csinálni” – fogalmazott.

A kutakon az ivóvízfogyasztás továbbra is biztosított. Ezt mutatja az is, hogy egyetlen mentőriasztás nem történt az elmúlt napokban, amely összefüggésben állna esetleges ellátási problémával. Egyébként a múlt hét közepétől folyamatos felülvizsgálat kezdődött a város összes, a határozatban jóváhagyott közkútjának üzembiztos működése érdekében.

A közleményben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármester írt arról is, hogy a kánikulára való tekintettel az Ózdi Vízmű Kft. a város több forgalmas pontján oszt vizet a járókelőknek, valamint folyamatosan locsolják a város főbb közútjait is. Az MTI információja szerint Ózdon néhány helyen már visszaállt a közkutak teljes nyomású vízszolgáltatása.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2013. augusztus 05. 17:45
A napokban megverték a miskolci villanytelepi strand úszómesterét ezek a szegény szomjazó cigók. Az volt a bűne, hogy rájuk szólt, ugyan ne a medencében mossák már a hajukat. Felháborító, hogy akadályozzák őket a tisztálkodásban. Hogy a többi strandoló a mocskukban lenne kénytelen fürödni, az őket aztán nem érdekli.
thymian
2013. augusztus 05. 17:24
http://www.spiegel.de/politik/ausland/ungarische-stadt-stoppt-trotz-hitze-wasserversorgung-fuer-roma-a-914861.html#js-article-comments-box-pager Nem kellene helyreigazítást kérni? "Ozd habe von der Schweizer Regierung 1,5 Milliarden Forint (ca. fünf Millionen Euro) geschenkt bekommen - um die Wasserversorgung im Roma-Viertel einzurichten." A cigók elbőgik magukat, máris dől a lé.
ballada
2013. augusztus 05. 15:09
Gyf is BAZ megyébe szaladt 3 napi királyságát bemutatni.Azon csodálkozom hogy az emberek nem zavarták el ,ugyan mennyi pénz ütötte a markát annak aki gyf-nek szállást adott a médiában való szerepésért.
ballada
2013. augusztus 05. 15:06
Bajnai programja ,8 év alatt koldussá szegényített réteget próbálja összefogni és a kormány ellen hergelni.Bajnai csak addig harcol a cigányokért ameddig nincs kormányon,ha kormányra kerül elfelejti őket,de média is befogja a pofáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!