Csányi 13-15 milliárdos vágóhidat tervez Mohácsra

2013. augusztus 06. 15:36

Egy 13-15 milliárd forintos zöldmezős beruházásként jön létre Mohács térségében az nagy kapacitású vágóhíd, amelynek egyik befektetője Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a vágóhíd éves kapacitása egymillió sertés lenne egy műszakban.

2013. augusztus 06. 15:36

A bankvezető közölte: a döntést a vágóhíd megépítéséről meghozták, a létesítmény területét már megvásárolták, jelenleg a tervezés folyik. A vágóhíd-beruházásban részt vesz a Pick Szeged, valamint még egy magyar befektető, akit az elnök-vezérigazgató felhatalmazás híján nem nevezett meg.

A vágóhíd felépítése csökkentené a Pick Szegednél az élősertés-szállítás költségeit, mivel közel fekszik majd az integrált alapanyag-előállításban részt vevő termelőkhöz. Jelentős sertéstenyésztés folyik például a mohácsi térséghez közel található Bólyon, de már tárgyaltak nagy horvát sertéstenyésztőkkel is, akik szintén ott vágatnák le a sertéseket. Úgy tűnik lehetséges a határokon átnyúló együttműködés – jegyezte meg Csányi Sándor.

A bankvezető tájékoztatása szerint fejleszteni kívánják Bólyban is az állattartást, például egy kantelep létesítésével. Emellett gyarapítani kívánják a több száz integrált termelő számát – tette hozzá.

Csányi Sándor hangsúlyozta, hogy a magyar sertésszektor kifehérítésével, a feketevágások visszaszorításával, például az áfa- és az egészségügyi előírások kikerülésével folytatott állattenyésztés és élelmiszer-előállítás csökkenni fog, és reményét fejezte ki, hogy a felépülő vágóhídon a második műszakra is szükség lesz.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. augusztus 07. 01:58
Végre egy magyar mágnás, aki tesz valamit a hazájáért, fellendíti a magyar sertéstenyésztést, és nem pedig csak spekulál a pénzével. A helyválasztás is jó. Valahol ott kezdődött a romlás, és ott illik fordítani is ezen. "tárgyaltak nagy horvát sertéstenyésztőkkel is, akik szintén ott vágatnák le a sertéseket. Úgy tűnik lehetséges a határokon átnyúló együttműködés – jegyezte meg Csányi Sándor." Hát hogyne! Nyolcszáz évig egy ország voltunk.
Toportyán tiszteletes
2013. augusztus 06. 16:15
Beszopja rendesen ha viktorbán kiléptet minket az unijóból,másrészt pedig akinek van disznaja az ma már inkább otthon le is vágja.Csányinak a végén magát kell majd bedobnia,elérte már rég a vágósúlyt a többi narancspatkánnyal együtt.
Fahrenheit 451
2013. augusztus 06. 16:02
Csányi a magyar húságazatot, egész délmagyarországgal együtt kapja az OTP átjátszásáért, a bankszektor annektálhatóságáért. A bankszektor úgysem pálya államcsőd esetén, ahová az orbán fidesz tart.
pityesz74
2013. augusztus 06. 16:01
Végre valami nagyszerű élelmiszer-ipari beruházás, hogy ne a külföldi szemetet kelljen zabálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!