Rákay Philip: Ha hazánkról van szó, mindenkiben megszólal egy belső hang

2013. július 24. 14:55

Kedvező fogadtatásra talált a megyeszékhelyek polgármestereinek körében az „<em>Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!</em>” című országos akció terve – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.

2013. július 24. 14:55

Mint írják, Rákay Philip, a Magyar Televízió (MTV) Zrt. programigazgatója az elmúlt napokban személyesen egyeztetett 19 megyeszékhely polgármesterével a program kapcsán. A városvezetők döntő többsége üdvözölte azt a lehetőséget, hogy városuk csatlakozzon a közmédia szeptember utolsó hétvégéjére készülő kétnapos, tematikus műsorfolyamába, megmutatva szűkebb pátriájuk, térségük kincseit.

Ha csak a megyeszékhelyek lakosságát számolom, nagyjából 3,5 millió emberhez biztosan eljut majd a polgármesterek segítségével ez a nemes kezdeményezés. És akkor még nem beszéltem a kisebb városok, falvak, vagy akár az Egyesült Államokban élő magyarok csatlakozási szándékáról, pályázatairól. Ilyen szintű érdeklődésre legmerészebb álmaimban sem számítottam” – idézte Rákay Philipet az MTVA közleménye.

Ez a siker is azt bizonyítja, ha a hazánkról van szó, mindenkiben megszólal egy belső hang, mely arra sarkall: bárhol is éljünk a világban, egy dolog biztosan összeköt bennünket: magyarok vagyunk, s jó ügyekért össze kell találkozzunk. Talán nem tűnik elbizakodottságnak, de ha jól sáfárkodunk a lehetőségeinkkel, országos jelentőségű Szent Mihály-napi rendezvénysorozat jelenhet meg a közmédia csatornáin” – fogalmazott a programigazgató.

Szeptember 28-ra és 29-re Magyarországgal kapcsolatos húszórás műsorfolyammal készül a közmédia: a „Magyarország, szeretlek!” című műsor adja majd a vezérfonalat, de a hétvége alatt számos más, hazánkkal kapcsolatos kisfilmbejátszás is látható lesz az M1 csatornán. Pályázni augusztus elsejéig lehet, majd kiválasztják azokat a településeket, amelyekről kisfilmek készülnek, illetve az élő műsor házigazdái lehetnek. A tervek szerint a szeptemberi hétvégén az M1-en kívül a közmédia számos más csatornája is bekapcsolódik a műsorfolyamba.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Justicia
2013. július 26. 18:43
"Ha hazánkról van szó, mindenkiben megszólal egy belső hang" sokakban a belső hang azt súgja: el innen, mielőbb.
nemzeti nick
2013. július 26. 18:42
Az én belső hangom is minél gyorsabb távozásról susog.
justiceforhungary
2013. július 26. 13:43
dudly55 Hozzászóló kiszűrése 2013. július 24. 18:40 3 3 ''Ez a filip gyerek először is vegyen fel rendes magyar nevet azután beszélhet a magyarság összefogásáról. Egyébként meg a szeretlek magyarország című rettenetes műsort nézi e valaki?'' dudly55 , te miért nem vagy dudli ? talán a kék vér miatt írod ipszilonnal ? benned valami kiábrándító borzongás árad szét amikor ez a téma ?
dudly55
2013. július 26. 13:40
Ez a filip gyerek először is vegyen fel rendes magyar nevet azután beszélhet a magyarság összefogásáról. Egyébként meg a szeretlek magyarország című rettenetes műsort nézi e valaki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!