MUISZ: Kockázatos az utazási áremelési korlát

2013. július 10. 18:54

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége szerint nagy kockázatokat rejt magában az egyik, utazási irodák fogyasztóinak védelmét célzó EB-javaslattervezet.

2013. július 10. 18:54

Az utazási irodák ügyfeleinek fogyasztóvédelmét szabályozó magyarországi jogszabályi környezet előrébb tart, mint amire az unió most törekszik, a bizottsági javaslatok egyike ugyanakkor jelentős kockázatot rejt az irodák számára – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője az MTI-nek, az Európai Bizottság javaslataira reagálva.

A bizottság kedden előterjesztett szabályozási javaslatában erősebb fogyasztóvédelmi garanciákat indítványozott az üdülési céllal szervezett utazási szolgáltatások vásárlói számára, így szigorúbban ellenőriznék a felárakat, és az áremelés mértékét 10 százalékban maximálnák.

Molnár Judit a 10 százalékos korlátról úgy vélekedett, hogy ez kockázatot jelentene a magyar utazási irodák számára, ilyen feltétel mellett ugyanis például egy váratlan, jelentős forintgyengülés terhét nekik kellene állniuk. Előfordulhat, hogy egy ilyen szabályra az irodák az árak emelésével reagálnának annak érdekében, hogy felkészüljenek a kockázatok kezelésére - tette hozzá.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. július 10. 21:07
"Molnár Judit a 10 százalékos korlátról úgy vélekedett, hogy ez kockázatot jelentene a magyar utazási irodák számára, ilyen feltétel mellett ugyanis például egy váratlan, jelentős forintgyengülés terhét nekik kellene állniuk." -ha januárban befizet valaki egy júniusi útra, és addig az utazási iroda használja a pénzét, akkor (most nem emlékszem pontosan) mekkora kamatot fizet az utazási iroda? "erősebb fogyasztóvédelmi garanciákat indítványozott az üdülési céllal szervezett utazási szolgáltatások vásárlói számára, így szigorúbban ellenőriznék a felárakat, " -teljesen megértem az utazási irodákat! micsoda dolog az, hogy jogaik vannak az utasoknak, akik ráadásul nem kevés pénzt is hagynak ott? mi az, hogy nem lehet őket átbaszni őket mindenféle elfelejtett illetékkel, meg nem a meghirdetett szállodába szóló jeggyel, hm?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!