2021-ig biztosan lesz Forma-1-es futam a Hungaroringen

2013. július 28. 13:38

Öt évvel meghosszabbították a Hungaroring szerződését a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt, így 2021-ig biztosított a magyar világbajnoki futam jövője.

2013. július 28. 13:38

Az erről szóló megállapodást az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone, a magyar kormány részéről pedig Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írta alá két órával a 28. Magyar Nagydíj rajtja előtt a mogyoródi pályán. Az eseményen részt vett Rohonyi Tamás is, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a száguldó cirkusz 1986-ban első ízben Magyarországra is ellátogatott. Az eddig érvényes megállapodás 2016-ig szólt.

Ecclestone kéréseinek megfelelően jövőre további fejlesztések és módosítások várhatóak a Hungaroringen. „A magyar futam jövője mindig is biztosított volt, nagyon jó a kapcsolatom a szervezőkkel. Örülök, hogy ma meghosszabbítottuk a megállapodásunkat” – nyilatkozta az aláírás után Ecclestone. Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta, az idei Magyar Nagydíj legfőbb pillanata számukra a mostani volt: „Ezért dolgoztunk az elmúlt évben, s hasonló szellemben folytatjuk tovább a munkát. Nagyon boldog vagyok, hogy 2021-ig biztosítva van a Magyar Nagydíj jövője.”

A pályán az idei versenyre 125 millió forint értékben épült új ambulancia, valamint a célegyenesben törmelékfelfogó-kerítés, amely 42 millió forintba került. 50 millió forintból felújították a sajtóközpontot, valamint egyes lelátókat és jegyárusító helyeket.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaszinó
2013. július 28. 19:39
Idióta irigykedő ballib kommentelők!Agymosott majmok vagytok,szégyeljétekmagatokat!
rommy
2013. július 28. 18:23
örülök neki
kukagyerek
2013. július 28. 17:20
Miért is kell milliárdokat, közpénzből bele ölni egy magánvállalkozásba? Valamelyik democsokrata, válaszoljon!
egysegelem
2013. július 28. 16:20
Szerencseje van Monak, hogy a Kadar rendszerben sikerult megszerezni a F1 futam rendezesi jogot, mert a szovjeteknek nem kellett, es meg nem volt ilyen elterjedt, nezett sportag, ma egeszen biztosan nem tudnanak megkapni a rendezest mint uj szereplo, ezert nagyon kell kapaszkodni abba, hogy mindig tudjunk hosszabbitani es kivalo reklam az orszagnak. Remelem azert nullszaldora kijon ha mindent beleszamolunk, es akkor nincs problema.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!