Segítené az árvízkárok megtérítését az EIB

2013. június 13. 09:35

Az Európai Beruházási Bank támogatása mind helyi, mind regionális szinten a sürgős helyreállítási munkák finanszírozását, mind pedig a jövőbeni árvizek elleni védekezés beruházásait szolgálhatná.

2013. június 13. 09:35

Az Európai Beruházási Bank (EIB) kész pénzügyi támogatást nyújtani az európai árvízkárok megtérítéséhez – jelentette be közleményében a luxembourgi székhelyű pénzintézet. Eszerint Werner Hoyer, az Európai Unió bankjaként, nonprofit alapon működő EIB elnöke levélben ajánlotta fel a segítséget Angela Merkel német és Werner Faymann osztrák kancellárnak, Robert Fico szlovák, Petr Necas cseh és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek.

Az EIB-támogatás a luxembourgi közlemény szerint mind helyi, mind regionális szinten a sürgős helyreállítási munkák finanszírozását, mind pedig a jövőbeni árvizek elleni védekezés beruházásait szolgálhatná. 

A 2002-es nagy európai árvíz után az EIB összesen mintegy egymilliárd euró pénzügyi támogatást nyújtott. Hoyer mostani nyilatkozata szerint a bank ezúttal szükség esetén kész ennél is nagyobb összeget felajánlani.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. június 13. 10:10
Vót eccő egy minisztörelnök. De sej, akkora nagy minisztörelnök vót a', hogy amikor a Duna mögfenyegette az országot, hát kiállt a partjára, oszt a maga vágta nádszállal úgy átszítta az árvizöt a hétmérföldes, mindent elnyelő gumicsizmájába, hogy izibe' mögmenekült az ő drága népe, de mind egy szálig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!