OMIT: Újabb, de kisebb árhullámra kell számítani

2013. június 23. 13:45

Kisebb árhullám levonulása várható a magyarországi folyókon a bajor és osztrák, valamint a kárpátaljai és erdélyi vízgyűjtő-területen lehullott és még várható csapadék miatt – közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT), az Országos Vízügyi Főigazgatóság védelmi szerve vasárnap az MTI-vel.

2013. június 23. 13:45

A tájékoztatás szerint a Dunán csak kisebb vízszintemelkedésre kell számítani. A folyó Nagybajcsnál megközelítheti az elsőfokú készültség szintjét, Budapestnél pedig mindössze megközelítőleg egyméteres emelkedés várható. Ez azt jelenti, hogy nem kell majd lezárni a rakpartokat a fővárosban.

Közölték, a Duna és a Tisza felvidéki mellékfolyói közül az Ipoly és a Garam, illetve a Sajó vízgyűjtőjén 55-70 mm csapadék valószínűsíthető, valamint Kárpátalján és Erdélyben szintén számottevő mennyiségű csapadék várható.

Az Országos Vízjelző Szolgálat vasárnap reggeli előrejelzései szerint – a jelzett csapadékmennyiség lehullása esetén – a Tisza vízrendszerén a legjelentősebb vízszintemelkedés a Sajón várható. Így Sajópüspökinél a másodfokú szint körüli, Sajószentpéternél pedig elsőfokú készültség feletti vízállások kialakulására lehet számítani.

Fotó: Zsidai Zsuzsi

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korn
2013. június 23. 14:58
Nem elég nekünk szegény robika távozása, még ez is:-(
tapsihapsi
2013. június 23. 14:36
viktor veheti fel a újra a legszebb öltönyét és mehet fényképezkedni...
hümmögő
2013. június 23. 14:20
"A SZÍV, A SZERETET, AZ ANYAFÖLD ÉS AZ ANYANYELV SZERETETE. EZT SOHA MÁSUTT NEM FOGJÁTOK MEGKAPNI, A NEO-KGB-TŐL FŐLEG NEM." Te nagybetűs MARHAJÓ! Nálad mi létezik ebből? Anyaföld?-Hol születtél? Anyanyelv?-Milyen nyelven beszélsz mindennap? Hm!
Marhajó!
2013. június 23. 13:56
Minden külön értesítés helyett: A MANDINER, MELY VALAHA FIDESZKÖZELI VOLT, MA MÁR EGYÉRTELMŰEN A KGB-S BAJNAI ÉS AZ IFJÚKOMMUNISTA MESTERHÁZY ÖSSZEFOGÁSÁT TÁMOGATJA. EZ NEKIK SZÍVÜK JOGA, DE HADD FIGYELMEZTESSEK ARRA, HOGY A TRAGÉDIÁK MÖGÖTT GYAKRAN EMBERI HÜLYESÉG ÁLL. OKOSAK VAGYTOK, DE EGY HIÁNYZIK BELŐLETEK: A SZÍV, A SZERETET, AZ ANYAFÖLD ÉS AZ ANYANYELV SZERETETE. EZT SOHA MÁSUTT NEM FOGJÁTOK MEGKAPNI, A NEO-KGB-TŐL FŐLEG NEM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!