Szijjártó: A legfontosabb cél a növekedési fordulat

2013. május 09. 13:54

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint a növekedési fordulathoz szükség van a keleti nyitás stratégiájának sikeresen végrehajtására. Magyarország azon öt európai uniós tagország között van, amely képes államadósságának csökkentésére.

2013. május 09. 13:54

A magyar gazdaságpolitika legfontosabb célkitűzése az idén, hogy bekövetkezzen a növekedési fordulat, és ehhez szükség van a keleti nyitás stratégiájának sikeresen végrehajtására – hangsúlyozta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) sajtótájékoztatóján.

Magyarország azon öt európai uniós tagország között van, amely képes államadósságának csökkentésére, és azon kevesek közé tartozik, ahol tavaly alacsony, 2 százalék alatti volt a hiány – mondta Szijjártó Péter. Hozzátette: ez jó előjel a túlzottdeficit-eljárás tekintetében, ahol remélhetőleg a számok, a tények alapján születik majd döntés Magyarország esetében.

Dobos Erzsébet, a HITA elnöke kiemelte: tavaly a befektetésösztönzés keretében általuk kezelt 89 portfólió összértéke 1256 millió euró működőtőkét eredményezhet a nemzetgazdaságnak pozitív döntés esetén, amely révén 15 ezer új munkahely jönne létre. Tavaly 21 publikus pozitív befektetési döntés született, ezek 421 millió euró befektetést és 2810 új munkahelyet hoznak az országnak.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. május 09. 16:27
Robokuty,miért nem lehet téged még mindig komolyan venni??
mickamakka
2013. május 09. 15:36
ezt komolyan nem értem. ez itt a feritél, nem???? milyen növekedési fordulat? 3 éve ti kormányoztok és dübörög a gyorsnaszád. petinek nem szóltak?
Ouroboros
2013. május 09. 14:49
Mi fog növekedni? A hidrokefáliás lubifejed, Bulgárkacsa? Vagy a fizetésed?
trabantkombi
2013. május 09. 14:49
És ez a vízfejű hazug mocskos geci ezért több mint két millát zsebel be! Rohadjatok meg aljas hazaáruló rablók! 2014!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!