Fidesz: Polgárjogot nyert a termelői piac

2013. május 11. 12:13

A Fidesz szerint azzal, hogy egy évvel ezelőtt törvények és jogszabályok változtatásával a kormány lehetővé tette, hogy a termelők közvetlenül eljuttathatják áruikat a fogyasztókhoz, polgárjogot nyert a termelői piac.

2013. május 11. 12:13

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a fővárosi Hunyadi téri termelői piacon tartott szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar vásárlók 60 százaléka „magyartermék-érzékeny”, tudatosan keresi az őstermelők áruit. Ezért a 2010 előtti „buta szabályok” megváltoztatásával lehetővé tették, hogy a termelők és a fogyasztók közvetlen kapcsolata révén jusson el a magyar áru az emberekhez. Mára így „gombamód szaporodnak” a termelői piacok az országban. Hozzátette: ahhoz, hogy ez létrejöhessen, meg kellett változtatni a kereskedelmi törvényt, magyartermék-rendeletet kellett alkotni, és ennek keretében a termelők 40 kilométeres körzeten belül eljuttathatják áruikat a termelői piacokon keresztül a fogyasztókhoz, míg a budapesti piacokról az ország bármely részéből szállíthatják a saját maguk megtermelt, a termék eredetét igazoló dokumentumokkal rendelkező zöldség- és tejtermékeket, húsokat.

Hoppál Péter hozzátette: a jogszabály-változtatásokkal lehetővé tették azt is, hogy a közintézmények helyben szerezhetik be alapanyagként a termelőktől a friss, egészséges termékeket, így a tojást, a tejet, a túrót, a sajtot, a gyümölcsöket és zöldségféléket, és az ebből keletkező pénzforgalom nem a multinacionális cégeket gazdagítja. A nagyobbik kormánypárt szóvivője megjegyezte, az eladókat azzal is segítik, hogy eltörölték az árusításhoz kapcsolódó felesleges, bürokratikus adminisztrációs terheket, így az elmúlt egy év alatt az ország számos pontján alakított ki a helyi önkormányzat termelői piacokat, ahol véleménye szerint előszeretettel vásárolnak az emberek. A Fidesz szóvivője a Hunyadi téri piacon az eladóktól hazai készítésű sajtféleségeket vásárolt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!