E14-PM: Embertelen gazdaságpolitikával kerültünk ki az eljárás alól

2013. május 29. 15:02

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a magyarok emberfeletti teljesítménnyel viselték el azt „a kegyetlen és embertelen gazdaságpolitikát”, amelyre a kormánynak szüksége volt ahhoz, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

2013. május 29. 15:02

Az Európai Bizottság szerdán közzétett ajánlásában jelentette be, hogy a Magyarország ellen 2004-ben indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának. Scheiring Gábor független képviselő azt mondta, az emberek az elmúlt három évet jellemző kegyetlen gazdaságpolitika ellenére élnek, dolgoznak és gyermeket nevelnek. Hangsúlyozta, hogy eközben a fizetések egyre kevesebbet érnek, a gyermeknevelést segítő támogatások csak a leggazdagabbaknál nőttek, a bérpótló támogatások csökkennek és a társadalom elszegényedik.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a kormánynak arra lett volna szüksége, hogy egyigazságos, kiszámítható és fenntartható pályára állítsa a gazdaságot. Ennek során egy többkulcsos adórendszert kellett volna bevezetni – tette hozzá. Scheiring Gábor kijelentette: semmiféle okot nem látnak az ünneplésre, mert a kormányzati gazdaságpolitikáért a magyar emberek súlyos árat fizettek.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Európai Bizottság a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével „ajándékozta meg harmadik születésnapjára az Orbán-kormányt”. Bauer Tamás, az ellenzéki párt alelnöke MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: „Orbán ünnepel, a magyarok millióinak azonban nincs rá oka”.

A DK álláspontja szerint az Európai Bizottság egyszerű mutatókon méri az államháztartás állapotát, és ezek a mutatók 3 százalék alatti hiányt mutatnak, csakhogy itt névleges egyensúlyról van szó, amely „leplezi a súlyosbodó feszültségeket”. Bauer Tamás úgy véli: a névleges egyensúly ára, hogy a kormány felélte hárommillió ember nyugdíjcélú megtakarításait, illetve, hogy a kormány olyan különadók kivetésével pótolta az egykulcsos adó révén kiesett bevételeket, amelyek a növekedésben kulcsszerepet játszó nagyvállalatokat terhelték.

Emiatt Magyarországon nincs növekedés, az előttünk álló években nem bővülnek a költségvetés forrásai, tehát nem lesz mód az állam fejlesztési és szociális feladatainak finanszírozására. Ez hosszú éveken át okoz majd súlyos hiányt rászoruló honfitársaink megélhetésében. A DK szerint a névleges egyensúly ára az is, hogy a kormány olyan jóléti kiadások megnyirbálásával csökkentette a kiadásokat, amelyek veszélybe sodorták az oktatást, az egészségügyet, a munkanélküliek és a rokkantak ellátását. Ez már ma is súlyosan veszélyezteti magyarok millióinak egészségét, és a következő évtizedek Magyarországának felkészültségét a huszonegyedik század mind nehezebb kihívásaira.

Az Európai Bizottság szerdán közzétett ajánlásában jelentette be, hogy a Magyarország ellen 2004-ben indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának.
 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2013. május 29. 19:00
"Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a magyarok emberfeletti teljesítménnyel viselték el azt „a kegyetlen és embertelen gazdaságpolitikát”, amelyre a kormánynak szüksége volt ahhoz, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor." Az egész banda- egy jelentéktelen , kocsmai gittegylet!!! Csak a tisztánlátás miatt: Amikor a "csodatevő" Bajnai befejezte a kormányzás fedönevű IMF képviseletet,akkor maga után hagyott 350 milliárd forint kifizetetlen számlát , amelyeket teljesen nyilvánvalóan- ki kellett fizetni. Olyanok Pl. mint nemzetközi szervezetekben , aktuális tagdíj, Kifizetetlen BKV támogatás , Kifizetetlen négyes metró számlák- követségi épületek bérleti dija stb.- hosszú a lista a kifizetetlen számláinak. DE! Bajnai - Tudatosan készítette elő a- várhatóan választási győztes Fidesz számára, a gazdasági aknamezőt! És még- ennek az embernek van képe arról papolni, hogy ez a siker nekik köszönhető. Lófszt Nagymama! Ha Bajnai maradt volna, akkor- csak százszor rosszabb lenne mindenkinek, legföljebb ártatlanul pislogott volna hozzá - "Sajnos Nem értettünk hozzá" meg hogy "nem titkolom- ez fájni fog." Soha többé -nem kell a hatalomba- ez a leszerepelt hazug banda. Ha szakitani akarunk az elmúlt húsz évvel és másképpen- nyugati módra akarunk élni, akkor nem szavazhatjuk vissza, ezt a dilettáns bandát a hatalomba! Miért? Mert az "eredményeik" magukért beszélnek! Többé nem kellenek a balliberálisok! Egyébként azt tippelem, hogy a Scheiring Gábor- itt kommentel "mikrobi" vagy hasonló nick néven. :-) Az "esze " alapján- feltételezem. :-)
balbako_
2013. május 29. 16:42
Hallga csak a gazdasági zseniket! "Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a kormánynak arra lett volna szüksége, hogy egyigazságos, kiszámítható és fenntartható pályára állítsa a gazdaságot. Ennek során egy többkulcsos adórendszert kellett volna bevezetni" Súgja meg valaki nekik, hogy közel 20 évig többkulcsos adó működött és sem-nem igazságos, sem-nem fenntartható pályán nem állt a gazdaság, ezzel szemben 2012 ben vezették be tisztán az egykulcsost és az EB, aztán az EU is kiszámíthatónak és fenntarthatónak ítéli meg 2013-ban. A DK véleményével szemben "Az MFB felmérése szerint elértük a fordulópontot, hiszen eddig még nem tapasztalt szintre ugrott a beruházást tervezők aránya, de az előző egy év során is a cégek 71,5 százaléka végzett valamilyen beruházást, amire szintén nem volt még példa a kutatás történetében. A vállalatok a beruházásokon belül továbbra is alapvetően technológiai korszerűsítéseket hajtottak végre, míg második helyre az amortizálódott eszközök pótlása került. A defenzívebb típusú beruházások felértékelődését jelzi, hogy 2012. tavasz óta folyamatosan nő a költséglefaragásra irányuló, csökken a profilváltást, illetve profilszélesítést célzó, azaz a kockázatosabb, de nagyobb megtérülés lehetőségét is magában rejtő fejlesztési pályát választó cégek aránya. A beruházási szándék erősödése 2011 ősze óta tart, így mára eljutottunk odáig, hogy a következő egy évre a cégek fele biztosan tervez beruházást, 18,4 százalék mondta azt, hogy valószínűleg fejleszt majd, 11,1 százalék még kivár ezzel, 7,6 százalék valószínűleg nem költ erre, míg 12,9 százalék zárta ki teljes mértékben ennek lehetőségét. A felmérés során azt is mérték, hogy minek köszönhető ez a megugrás: a legfőbb indok a piaci verseny, illetve az, hogy egy régóta esedékes fejlesztés húzódott el idáig, de sokan említették a változó piaci igényeket, az iparágban végbement technikai változásokat, a külső, illetve a belső piaci bővülést is. Az előzőekkel összhangban az exportáló vállalatok közül azok terveznek főképp fejlesztést, akik Észak-Amerikába és Kínába exportálnak, ennél jóval alacsonyabb a beruházási kedv az öreg kontinensre szállítók között." Továbbá "A külföldi közvetlentőke-befektetések magyarországi állománya együttesen 78,5 milliárd euró volt 2012 végén, ami a GDP arányában a legmagasabb, illetve egy főre vetítve a második legmagasabb a közép-európai térségben." No ezektől a hályogkovácsoktól mentsen minket az Isten!
kamasuka
2013. május 29. 16:31
Nem ez a farok volt az, aki Dunakeszi után a kétharmados Fidesz győzelmet és az ő 249 szavazatukat FÜGGETLENKÉNT!!! úgy értékelte, hogy az ellenzék legyőzte a Fideszt? ;)
Berecskereki
2013. május 29. 16:24
Kedves kultúrszegény körömütős ballibantegybesültek, további rossz hírem van számotokra. Nemsokára megjelennek a hitelminősítők és felminősítik az országot. Tessék nekikezdeni a libatenyésztésnek, mert 2014-ben már nem lesz ingyen-ebéd számotokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!