Századvég: Nőtt a bizalmatlanság az EU-val szemben

2013. április 11. 13:52

A kutatóintézet mérései során először fordult elő, hogy többen vannak azok, akik úgy vélik, inkább hátrányos Magyarország számára az uniós tagság.

2013. április 11. 13:52

A Századvég felmérése szerint, az egy évvel ezelőtti kutatás adataival összehasonlítva nőtt a hazai lakosság bizalmatlansága az EU-val szemben. Először született ilyen eredmény az intézet mérései során. Egy százalékkal magasabb azok aránya, akik szerint inkább hátrányos Magyarországnak az uniós tagság, mint előnyös (42 és 41 százalék). Ez jelentős változás az egy évvel korábban mérthez képest, 2012. januárban még egyértelmű többségben voltak azok a megkérdezettek, akik szerint előnyös a tagság. (49 százalékuk szerint előnyös, 38 százalékuk véleménye szerint hátrányos).

A felmérés szerint jelentősen nőtt azok aránya is akik szerint nem kellene tovább erősíteni az együttműködést az EU-val. Arra a kérdésre, hogy milyen az EU viszonya Magyarországhoz, a válaszadók közel fele (48 százalék) válaszolt úgy az EU igazságtalan/nem korrekt Magyarországgal szemben. Továbbá kiderült, hogy a felnőtt lakosság 54 százaléka szerint – összehasonlatva a többi tagálammal – létezik kettős mérce Magyarországgal szemben.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2013. április 12. 09:39
A valamikori Európai Közös Picból kinőtt egy zsidó többséggel irányított, vagyis a zsidó érdekeket mindenképpen érvényre juttató nagy, komolytalan, folyamatosan önmagával meghasonuló valamiféle unió. Az, hogy a zsidó érdekek érvényesülnek még akkor is, ha azt maguk a zsidók nem is kérik, a Nyugatot teljesen hatalmában tartó, judeo-keresztény hitgyülekezet szerű vallási közösségeknek köszönhető. Ezeknek támaszt ad a nyugati marxisták hatalmas tömege. A brüsszeli potenták 99%-ban liberálisok a szó legvulgárisabb értelmében véve. A hagyományok ellenségei, a nemzetállamokat megszűntetni akarók, a katolicizmus eltörléséért harcolnak. Teljes meggyőződéssel állapítom meg róluk, hogy öreg korukra nagyon meg fogják bánni hülyeségeiket, ha meg már öregek, akkor személyi bosszújukat töltik ki a társadalmakon, mert valahol életük során, bántalmazás érte őket.
Peter8811
2013. április 12. 07:02
Ugyan már bazdmeg, nem értesz te ehhez unión kivül 1971-ben kerestem 2400 Ft-ot haza vittem 2000-et, 1Ft volt 1 m3 víz/csatorna díj. Az unióban 2008-ban kerestem 380.000-et aztán 129.000-et vittem haza 1800 Ft-volt 1m3 víz/ csatorna díj panamai Bokros, szemkilövő Gyurcsány, Libás Bajnai jóvoltából. Apádék a Szovjetuniót akárták ránk eröltetni, temeg az EU-t.
toportyántiszteletes
2013. április 11. 21:41
Nyekegnek megint valamit ezek a századvéges nyeretlen kétévesek.Ők meg a potrohos lesz a narancsoldal halála.
toportyántiszteletes
2013. április 11. 21:38
Az unión kívül is van élet a csuti törperős szerint...Max a felét sem fogjuk keresni itthon.Nekik buli ez csak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!