Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Róna: Orbán a kádári tételt folytatja

2013. április 13. 17:22

Róna Péter szerint a magyar társadalom zöme arra vágyik, hogy el legyen tartva.

2013. április 13. 17:22

Róna Péter szerint a magyar társadalom zöme arra vágyik, hogy el legyen tartva, nem pedig arra, hogy „az állam teret adjon az ő képességeinek” kamatoztatásához. Az Ökopolisz Alapítvány társelnöke úgy véli, Orbán Viktor pedig e tekintetben „tökéletesen folytatja a kádári tételt”.

Mint Róna elmondta, a GDP olyan gazdasági jelenségeket takar, amelyeknek van pénzforgalmi következménye. Hozzátette: így amikor növekedésről beszélünk, „akkor a sokféle gazdasági folyamatból kiragadjuk a számszerűsíthetőeket”. Róna Péter szerint ez csalóka dolog.

Az Ökopolisz Alapítvány társelnöke beszélt arról is, hogy a kormány az árfolyamgáttal hibás döntést hozott, mert azzal legitimálta a devizahitelezést. Róna szerint viszont a devizahitel „nagyon hibás termék, mert radikálisan megmásítja a hitel fogalmát”, így azt szerinte nem szabadna legitimálni.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. április 15. 11:21
üvöltöttek a vizit dij ellen, a tandij ellen, a korházprivaatizáció ellen, minden ami piaci alapú...közben a kormányokat szidják..de mindenkinek a kádári minden alanyi jogon kapunk dolog kell...
bigyomail
2013. április 15. 10:51
"Róna Péter szerint a magyar társadalom zöme arra vágyik, hogy el legyen tartva, nem pedig arra, hogy „az állam teret adjon az ő képességeinek” kamatoztatásához." Persze, hogy arra vágyik. De nem azért mert úgy döntött, hanem, mert azok a bizonyos "képességek", amiket kamatoztathatna, hiányoznak. Az irigység, az ősi magyar "dögöljön meg a szomszéd tehene" elv alapján meg azt is szeretné, hogy akiknek lenne mit kamatoztatni, hát ne tehessék meg.
trabantkombi
2013. április 15. 10:10
rákosi-kádár-baltásorbán 2014!!!
GeoCracker
2013. április 14. 23:27
Az emberei is. Pullai Árpádtól: „A fiatalok keresik a modern élet és a kommunista eszmeiség összefüggéseit. Sokan rátalálnak a helyes útra, mások azonban tévelyegnek. Üres, tartalmatlan modernkedőkké válnak […] Egyesek túlságosan szabadosan értelmezik és gyakorolják a modernséget. Nyeglék, kiábrándítóan cinikusak, mértéktelenek a szórakozásban, bántóan individualisták, üres kalandokat hajszolnak…”. Melyre szinte felel Kocsis Máté: „Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, "törvénytelenkednek", kiabálnak és a kamerák kereszttüzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval”. http://endresy.blogspot.hu/2013/04/fidelitas-retro.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!