Orbán: Nem bízhatunk abban, hogy az EB tények alapján dönt

2013. április 05. 08:40

A miniszterelnök szerint Magyarország nem bízhat abban, hogy az Európai Unió kizárólag a tények alapján dönt a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése ügyében. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban indokoltnak nevezte a jegybank növekedési hitelprogramját. Szerinte ha egy vállalkozó így sem tud majd üzletileg profitot hozó tevékenységet végezni, akkor inkább nála lehet a baj.

2013. április 05. 08:40

Ha a kormány bízhatna abban, hogy az Európai Unió kizárólag a tények alapján dönt, akkor Magyarországnak ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól, de „nem bízhatunk ebben” – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Kifejtette: az EU-ban a Magyarországgal szembeni bánásmód nem mindig méltányos, tényszerű, ezért számítani kell arra, Magyarország ellenfelei mindent megtesznek azért, hogy a magyar kabinet csökkentse a bankadót és vonja vissza a rezsicsökkentést. „Megnézzük, hogy Brüsszelt mennyire fertőzi meg ez a gondolkodásmód” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt a Matolcsy György által meghirdetett növekedési hitelprogramról is. „Indokoltak azok a kísérletek, amelyekkel a jegybank próbálkozik, hogy olcsó hitelekkel próbálja megkínálni a vállalkozásokat” – mondta a kormányfő, jelezve ugyanakkor, hogy ehhez szükséges a pénzintézetek közreműködése is, mert az MNB közvetlenül nem adhat hitelt a cégeknek. Ha egy vállalkozó kétszázalékos kamatozású hitellel sem tud üzletileg profitot hozó tevékenységet végezni, akkor valószínűleg inkább nála lehet a baj – vélekedett Orbán Viktor.

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebaj Tóbiás
2013. április 05. 19:59
"Orbán: Nem bízhatunk abban, hogy az EB tények alapján dönt" Tehát tudja, sejti előre hogy nem szüntetik meg. Csak meg kell ágyazni a kudarcot elleplező magyarázkodásnak. Ehh,az a baj hogy ravasz csávó ez a Viktor, de nem túl kreatív. Előbb utóbb megtanul mindenki orbánul , így jól belőhető, hogy kap még pofonokat a nagy arcára, de azt úgy kell kommunikálni, hogy Viktor bal arcával összezúzta Barroso tenyerét, aki azóta is fél lábon ugrál fájdalmában. A karaván meg halad, ugye.
incze
2013. április 05. 19:15
Nem hiszem, hogy azok a huszadrangú seftes és behajtós trükkök, amelyekkel a kéthavonta elszaladó költségvetést (az idén eddig 4-szer módosították, ez valószínűleg világcsúcs) visszaszorítják a 3 alá nagy sikert aratnának. Meg a többszáz milliárdos kifizetetlen állami számlák (ja, MAGYAR VÁLLAKOZÓKNAK kopik föl az álla, ha az államot megbízható partnernek hitték - ld. http://www.portfolio.hu/vallalatok/kkv/eltunt_1000_milliard_bottal_uthetik_a_vallalkozok_a_jussukat.182119.html ). Turulhívek, és nem hívek. Ne az EU eljárás megszűnésére készülődjetek, hanem a "tranzakciós illeték" megduplázódására. Az viszont hamarost.
magnamater
2013. április 05. 19:08
Jól látja ezt Orbán, csak azt nem lehet érteni, azokat, akik itthonról elindították az ország elleni világméretű támadást, mért nem büntetik meg? Érinthetetlenek, mint a volt ávósok, és mint a nemzeti vagyon elrablói?
Cezar
2013. április 05. 17:13
Itt az idő! Fordult a kocka! Orbán Viktor és miniszterei végre átvették a rossszul vezetett országot! De nekünk már bizonyíték kell!!! NEM ÍGÉRET! Nem kisérletezni kellene! Hiszen ti tudjátok mitől döglik a légy! Kommonikáció az már jó! Csak történjen már valami aminek van hatása! Sajnos ez megint egy próbálkozás! Mondhotjátok, hogy az jó béna vállakozó aki 2%-os hitellel sem tud mit kezdeni! Csak a piac az hiányzik! Piac nélkül... még ingyen sem fog kelleni senkinek a super hitel! Szerencsére ti nem vagytok olyan ügyetlenek és most minden elindul a vezetésetek alatt! Majd a fi.közeli cégek hozzájutnak a 2%-os hitelhez! Hiszen azok olyan vállalkozások aminek van piaca! A politika lehetőségekkel jár.... NA TI EZT MOST JÓL KI IS HASZNÁLJÁTOK! CSAK NEM AZÉRT VAGYTOK OTT! MEG KÉNE FORDÍTANI AZ ARÁNYT, 80-20ról 20-80-ra! Kutya nem szólhatna! De ez már felháborító! Elkezdödött a tartalék dézsmálása is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!