Németh Zsolt lett az MTVA új hírigazgatója

2013. április 03. 11:51

Az MTI Hírcentrum eddigi vezetőjét, Németh Zsoltot nevezte ki az MTVA hírigazgatójának Böröcz István. Az MSZP megdöbbent a Németh kinevezésén, szerintük ugyanis ő az első számú felelős a „hírhamisításért” illetve a „kitakarásért”. Az MTVA a szocialisták közleményére úgy reagált: nem hagyják, hogy a pártpolitika beleszóljon a független közmédia működésébe.

2013. április 03. 11:51

Németh Zsoltot, az MTI Hírcentrum eddigi vezetőjét nevezte ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hírigazgatójává Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója. Az alap és az MTI szerdai közös közleménye szerint az új hírigazgató – Galambos István, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatója megbízása alapján – a továbbiakban is ellátja a Hírcentrum vezetői feladatait. Németh Zsolt kinevezése 2013. április 2-től határozatlan időre szól. Gulyás István korábbi hírigazgató a továbbiakban több képernyős feladatot kap, és felelős főszerkesztőként több műsor megújításán dolgozik a közeljövőben.

Az MSZP később közleményben szólította fel Böröcz Istvánt, hogy csak olyan személyt állítson az MTVA hírigazgatói posztjára, aki képes megfelelni a függetlenség, és a szakmaiság legmagasabb szintű kritériumainak. Török Zsolt szóvivő úgy fogalmaz: az MSZP egyetért mindazon demokratikus törekvésekkel, melyek a magyar közszolgálati média kiegyenlítettségét, illetve politikai függetlenségét szeretnék elérni. Az ellenzéki párt ugyanakkor „megdöbbenéssel” értesült arról, hogy az MTVA vezetése (minden bizonnyal kormányzati nyomásra) azt a Németh „Pitbull” Zsoltot szeretné kinevezni hírigazgatónak, aki szerintük az elsőszámú felelős a „hírhamisításért illetve a felháborító, nemzetközi visszhangot is kiváltó kitakarásért”.

Az MTVA közleményében úgy reagált: nem hagyja, hogy a pártpolitika beleszóljon a független közmédia működésébe és felszólítja az ellenzéki pártot, hogy tartsa tiszteletben a médiatörvényt, valótlan állításait pedig vonja vissza.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!