Egyre többen fizetnek készpénzzel

2013. április 09. 09:55

Bár a kártyás vásárlásnál alacsonyabb a tranzakciós adó, mégis egyre többen inkább készpénzzel vásárolnak.

2013. április 09. 09:55

Évek óta csökken a hitelkártyák száma, de tavaly már betéti kártyából is kevesebb volt.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. április 09. 22:40
A készpénzt nem lehet manipulálni (legfeljebb hamisítani, de ez rizikós), a virtuális pénzeket viszont igen, és éppen ezért forszírozzák. Virtuális pénzek nélkül pénzügyi válságok sem lennének, de ez nem érdeke a globális hatalomnak.
lynx
2013. április 09. 20:20
2013 júliusától az adóhatóság az eddigieknél jóval könnyebben és gyorsabban juthat a vizsgált magánszemélyekkel kapcsolatos banki adatokhoz, hála a jogszabály változásnak. Tehát a számla nélküli jövedelem készpénzként kerül elköltésre. Tranzakciós adó ide, vagy oda. A fekete pénzek el fogják kerülni a bankokat, ugyanis a pénznek már régóta nincs szaga.
Akitlosz
2013. április 09. 17:03
Nagyon, nagyon helyes! A kártyahasználók többsége is csupán kényszerből teszi, nem önként, hanem csak emrt az állam rákényszeríti a cégeket, hogy bankszámlát tartsanak és kizárólag átutalássak fizethetik az alkalmazottaikat, akik így szintén kénytelenek bankszámlát tartani, s ezzel eltartani a bankokat, és adózni az államnak, ha hozzá akarnak jutni a saját pénzükhöz. Ciprus példáján pedig látható, hogy az állam, az EU bármikor ellop(at)hatja a bankbetéteket, azok nem biztonságosak.
Samott
2013. április 09. 16:45
El vagytok ti tevedve, ami bankban van arrol tud az allam (ertsd: az adohatosag). Ami a zsebedben van azt nem tudja kovetni hogy honnet van es mire koltod. Nem a tranzakcios ado ezrelekei miatt "meno" a keszpenz, hanem az adoelkerules miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!