Az MSZP az élelmiszer árát ócsítaná

2013. április 03. 17:54

Az MSZP szerint nagyobb, igazságosabb és fenntarthatóbb rezsicsökkentésre lenne szükség, aminek részeként 22 százalékkal csökkenteni kellene az alapvető élelmiszerek árát.

2013. április 03. 17:54

Az ellenzéki párt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusának napközben tett nyilatkozatára reagálva úgy fogalmaz, „ezúton ismételjük el száznegyvennyolcadszorra, hogy az MSZP támogatja a rezsicsökkentést, mert az elmúlt három év után az embereknek minden megélhetési költségeket csökkentő intézkedés jól jön”.

Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a rezsicsökkentés is a Fidesz igazságtalan gazdaság- és társadalompolitikájába illeszkedik. Mint írják, az MSZP támogatja a rezsicsökkentést, sőt nagyobb, igazságosabb és fenntarthatóbb csökkentést javasolnak, ennek pedig része lenne az alapvető élelmiszerek árának 22 százalékos mérséklése is, mondván a megélhetési költségek nem csak gáz- és a villanyszámlákból állnak.

Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján mindenekelőtt azt emelte ki, hogy több fogyasztóvédelmi problémát is felszínre hozott a rezsicsökkentés, ennek nyomán pedig feljelentés született a korábbi fővárosi távhődíj-megállapítás miatt, próbaperek indulhatnak bizonyos helyeken a szemétszállítás drágulásával kapcsolatban, továbbá még mindig vizsgálják a hibás formátumú rezsiszámlákat.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor
2013. április 05. 09:45
Hát igen,ezek nem egyszerű ügyek.Az áfacsökkentés és a rezsicsökkentés is segítség a szegényeknek valamennyire.Az áfacsökkentés sokkal nagyobb segitség lenne mert könnyebben hozzá lehetne jutni a szegényeknek az alapvető élelmiszerekhez,a milliomosok meg úgyse parízert vesznek.A rezsicsökkentés ebben a formában valóban igazságtalan mert itt a milliomosok járnak sokkal jobban.A szegények helyzetét az 1500-2000 Ft spórolás lényegében nem változtatja meg.Nem is beszélve arról,hogy az energiahordozók ára NEM magyarországon a legmagasabb(bár a kormány ezt mondja),az áfa viszont világrekord.Tehát sokkal indokoltabb lenne az áfát jelentősen csökkenteni,természetesen nem a francia konyakét.Sőt azt még emelni is lehetne a többi luxuscikkel együtt!!
Felebarát
2013. április 04. 11:09
ócsitaná :DDDDDDDDDDDDDDDd
Obulus
2013. április 03. 23:13
http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2012/08/01/Het_erv_az_alapveto_elelmiszerek_afajanak_csoekkentese_mellett
ballada
2013. április 03. 22:49
Ismerjük a szocik élelmiszer ócsítását,kádári idődben öles betűkkel írták az újságok hogy a sütőpor árát csökkentették 10 fillérrel,akkoriban egy tasak sütőpor 1.30 Forintba került .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!