Emmi: 20 család beköltözhet az ócsai lakóparkba

2013. március 27. 17:29

Kiválasztották az első 20 családot, amely hamarosan beköltözhet új otthonába az ócsai lakóparkban – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán. A Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság közleménye szerint ezáltal „47 gyermek már biztosan családjában maradhat és otthonra talál”.

2013. március 27. 17:29

Az Emmi közlése szerint az ócsai lakáspályázatra több mint 500 család jelentkezett, sokkal több, mint ahánynak most segítség nyújtható. Tájékoztatásuk szerint a kormány legfontosabb célja, hogy a családok megőrizhessék otthonaikat, a szülők és gyermekek együtt maradhassanak, és az eladósodott családok gyermekei ne kerüljenek állami gondoskodásba „a Gyurcsány-Bajnai kormányok adósságcsapdája miatt”.

Az államtitkárság a közleményben úgy fogalmaz: a bankok ellenséges lépései és az adósságcsapdát előidéző szocialisták lejárató kampánya ellenére a kormány már eddig is több százezer eladósodott családnak segített megőrizni az otthonát. A közlemény szerint ugyanakkor az utcára jutás veszélye fenyegeti azokat a családokat is, amelyek nem tudják fizetni „a szocialista kormányok idején drasztikusan emelkedő rezsiköltségeket”.

A kormány nekik a rezsiköltségek csökkentésével, a lakásfenntartási támogatás rendszerének fenntartásával, illetve 2011. évi bővítésével, továbbá az adósságkezelési szolgáltatás biztosításával nyújt segítséget. „A szocialisták regnálásuk alatt eladósították az országot, az önkormányzatokat és a családokat, egyúttal kiszolgáltatták a lakosságot az áram és gázszolgáltatóknak” – szerepel a kommünikében.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdán azt mondta: megbukott az ócsai lakópark-beruházás, amikor kiderült, hogy a csaknem hatszázból mindössze húsz család nyert a házak bérleti jogaira kiírt pályázaton.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2013. március 28. 09:05
http://www.origo.hu/itthon/20130328-szazezres-kiadas-varhat-az-ocsara-koltozokre.html
StG
2013. március 27. 21:49
"ha csak egy család már megmenekül az is eredmény az Ő számára." Ez így van, önmagában ezzel nincs is gond. A gond ott van, hogy milyen áron. Ha teljesen feltöltik a telepet, átlagosan akkor is majdnem 30 millióba kerül egy ház - ami a hírek szerint energiagazdálkodási szempontból igen gyenge - tehát a rezsije (ez úgy is népszerű téma most) se lesz alacsony. Tehát ismét sikerült a középnzt nem igazán hatékonyan elkölteni.
StG
2013. március 27. 19:59
Na ezért szép dolog a kommunikáció: milyen jól el lehet adni, hogy egy 500(?) házasra tervezett lakópark építése megáll 80 háznál, amiből aztán első körben csak 20-at tudnak feltölteni, mert az 500-valahány jelentkező többsége nem felel meg a kiírt feltétleknek.
Lion
2013. március 27. 19:06
Gáz, sőt muszáj obszcénabbul: Kurva gáz ez az egész projekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!