Schiffer: Folytatjuk a parlamenti munkát

2013. február 12. 12:21

Az LMP frakcióvezetője szerint a távozók miatt szűnik meg a párt parlamenti képviselőcsoportja. Schiffer András ezt veszteségként értékelte, ugyanakkor úgy vélte, hogy minden más szempontból jobb a helyzet, mint az elmúlt fél évben.

2013. február 12. 12:21

Az LMP parlamenti frakciójának megszűnése után a párt „megfogyva bár, de törve nem” tovább fogja folytatni a parlamenti munkát – jelentette ki kedden, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatóján Schiffer András. A frakcióvezető, aki a képviselőcsoportból távozókat okolta azét, hogy hamarosan hivatalosan is feloszlik a képviselőcsoport, azt mondta: a Lehet Más a Politika elvei és céljai továbbra is változatlanok. A sajtótájékoztatón Schiffer András mellett felsorakozott a párt további hat megmaradt parlamenti képviselője, két szóvivője, több önkormányzati politikusa és választmányi tagja is.

Az LMP 2008-ban azért alakult, hogy az emberek visszanyerjék a hitüket az elvhű, tisztességes, a közérdeket szolgáló politika lehetőségében - jelentette ki. A Lehet Más a Politika parlamenti képviselete a frakció megszűnése után is fennmarad, a párt hét országgyűlési képviselője a választóktól kapott felhatalmazással tovább szolgálja az ország népét – mondta. Egyúttal bejelentette, hogy a házszabály alapján megalakították a Lehet Más a Politika képviselői csoportját. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy ennek közjogi jelentősége nincs, de lehetőséget ad arra, hogy egységesen, az LMP nevében lépjenek fel a parlamentben.

Hangsúlyozta, hogy miközben az elmúlt hónapokban „sokan igyekeztek az LMP-t, mint zavaró tényezőt eltüntetni” és a párt tagjai „legalább” kétfelé kommunikáltak, a 250-300 ezres választóközösségük kitartott mellettük. Most az a feladat, hogy a következő bő egy évben politikai otthont kínáljanak azoknak, akik úgy kívánják leváltani az „Orbán-rezsimet”, hogy nem kívánják vissza a „2010 előtti világ panoptikumát” – ismertette feladataikat. A kilépéseket úgy értékelte, hogy az LMP tagjainak nagyjából tizede és nyolc országgyűlési képviselője „feladta a küzdelmet”. 

Az utóbbi hónapok belső vitáiban kiderült, hogy a belső vitapartnerek szinte bármire rá tudták sütni az erkölcstelen bélyeget, amivel nem értettek egyet – ismertette a történéseket. A novemberi és januári kongresszuson kisebbségben maradók előbb „megzsaroltak minket” azzal, hogy kilépnek a pártból, ha az nem vált irányt, később pedig azzal, hogy távoznak a frakcióból – közölte. Szavai szerint a pártot elhagyók az elmúlt hetek belső tárgyalásai során olyan köteléket akartak rájuk erőltetni, amit a párt kongresszusa korábban kétszer is elvetett. „Nem maradt más választásunk, hogy vagy engedünk a zsarolásnak vagy kitartunk az elveink mellett. Ha választani kell a párt és a frakció között, akkor a pártot választjuk” – szögezte le.

Hangsúlyozta, hogy a frakció várható megszűnésével kevesebb forrás áll majd a rendelkezésükre, de –  mint mondta – az elveiket előrébbvalónak tartják, mint a pénzt. Azok viszont, akik elhagyták a pártot, azok „más képviseletét vállalták fel és a folyamat végén felrobbantották a frakciót” – mondta. A képviselőcsoport megszűnése veszteség, de minden más szempontból jobb a helyzet, mint az elmúlt fél évben. Az LMP megerősödött, véget értek a bénító viták és elindultak a csatlakozások is – összegzett.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2013. február 12. 14:13
Schiffer: Folytatjuk a parlamenti munkát.- Mert arra születtetek ...
antioligarcha
2013. február 12. 13:08
Most van egy erős remény az LMP irányába, hogy valamiféle hazafias, nemzeti fordulatot hajtanak végre. Hogy a tőkeellenességüket áthangolják a külföldi cégek (bank, biztosító, telekom, gyógyszer, stb.) elleni fellépésekre is. Hogy pl. támogatják a multik különadóit és hatalomra jutás esetén sem engedik meg újra a külföldieknek a pénz kitalicskázását az országból. Hogy az oroszok menjenek a picsába a paksi atomerőmű bővítésével, amit most a fideszes hazaárulók terveznek épp. Kezdjétek el Schiffer !
bookmark
2013. február 12. 13:05
Na most ha megszűntünk, akkor a Schiffer nem frakcióvezető hanem egy független képviselő és a saját egyszemélyes frakcióját képviseli és annak a nevébe szólal meg, ugye?-. Kérem szépen, hogyan akarja frakciófegyelemre bírni a többi függetlent? Benyomták a "minden kontroll alatt van" szöveget. Ilyenkor mindenki tudja, hogy semmi nincs kontroll alatt, de azt akarják elhitetni, hogy nincs gond. Értjük fiúk.
libatolvaj
2013. február 12. 12:56
Megszuntunk. Feloszlunk. De a jolkereso parlamenti fizetésrol nem mondunk le. Lehet màs a politika? Vàlasz: NEM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!