Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Rezsicsökkentés: a víziközművek készek az együttműködésre

2013. február 08. 09:19

A Magyar Víziközmű Szövetség a mögötte álló szakmai apparátus támogatásával igyekszik olyan javaslatokat, tanulmányokat kidolgozni, amelyekkel a háromtagú bizottsághoz fordulhat, és szakmai segítséget nyújthat a döntés előkészítésében.

2013. február 08. 09:19

Az ágazat és az ágazat szereplőinek problémáit ismerve a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) kész az együttműködésre és törekszik megtalálni a megoldást – közölte a rezsicsökkentés kapcsán a szervezet az MTI megkeresésére. Július 1-jétől a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjakat is átlagosan 10 százalékkal tervezi csökkenteni a kormányzat. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülés utáni sajtótájékoztatón közölte: a pontos mértéket az árakban tapasztalható területi különbségekre tekintettel kell megállapítani, ugyanis például a víz esetében van az országban olyan hely, ahol ezer forintot kell fizetni elszámolási egységenként, míg máshol csak 180-at.

A MaVíz szerint a szövetség – felhasználva a birtokában lévő szakmai információkat – a mögötte álló szakmai apparátus támogatásával igyekszik olyan javaslatokat, tanulmányokat kidolgozni, amelyekkel a háromtagú bizottsághoz fordulhat, és szakmai segítséget nyújthat a döntés előkészítésében. A kormányzati elképzelések szerint ugyanis az újabb díjcsökkentést egy munkacsoportnak kell kidolgoznia, amelynek Fónagy János államtitkár, a fideszes Németh Szilárd és Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere lesz a tagja. A testületnek tavasszal kell bemutatnia részletes előterjesztését.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2013. február 08. 21:29
Tisztázzunk le valamit. Ma Magyarországon a fidesz van hatalmon. Az ország önkormányzatainak többsége fideszes irányítás alatt van. Ebből következően az összes állami, önkormányzati cégek élén már biztos, hogy fideszhű emberek ülnek. Miért pont a választás előtt jutott eszükbe vízdíjat, csatorna díjat, szemétszállítási díjat csökkenteni? Mit csináltak eddig? Zsebre tették az extraprofitot? Az önkormányzati cégek bevételei az önkormányzatokhoz kerül. Most 10% kiesik ebből. Honnan fogják pótolni a kieső bevételeket? Netán emelik a parkolás árát? Vagy ingatlanadót vettnek majd ki?
SLI0010
2013. február 08. 12:10
Egyébként rohadt mocskos multi témakörhöz: "Tabon megelégelték a magas árakat, az év végével leválnak az állami tulajdonú DRV Zrt-ről és önálló szolgáltatót alapítanak. “Már kész a leendő vízmű kft. társasági szerződése, most a vagyonról egyeztetünk a DRV-vel” - mondta Schmidt Jenő tabi polgármester. “Tizenkét fős dolgozói létszámmal számolunk, ehhez képest az adatok szerint most a díj 35 százaléka arra megy, hogy a DRV Zrt. óriási “vízfejét” el lehessen tartani, csak 75 százalék az üzemeltetési költség." http://ingatlan.net/magazin/2010/09/dobbenet-a-vilag-masodik-legdragabb-ivovizdija-a-budapesti-a-hatodik-a-balatoni/ Egyébként ez a link is tartalmazza azokat az adatokat, amit oldgobé posztolt.
bigyomail
2013. február 08. 10:50
Stockholm szindróma? Ez az együttműködési hajlandóság a bankoknak sem jött be. Aláírták a megállapodást, amit a kormány felrúgott. Miből gondolják, hogy nekik jobb lesz?
nyugalmazott tanár
2013. február 08. 10:37
Ahol egy közműben nincsenek benne a multik, hanem főként az önkormányzatok, mindjárt lehet velük tárgyalni, amikor a lakosság terheinek az enyhíítése a cél. És nem az "áthárítási trükközés" lebeg folyton a szemük előtt. Ha újra magukhoz tudnák ragadni a mostan ellenzékben lévők a hatalmat, - amire igen ki vannak éhezve, - akkor oda lesz egy félév alatt minden vívmény, ami a javunkra van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!