Törvényben rögzítené a rezsicsökkentést a Fidesz

2013. január 22. 12:00

A rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport azt javasolja, törvény rögzítse a tízszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentés tényét, a szolgáltatókat pedig arra köteleznék, hogy fogyasztónként mutassák be a rezsiköltségek mérséklésének megvalósulását.

2013. január 22. 12:00

Németh Szilárd, a munkacsoport vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére közölte, azért javasolják törvénybe foglalni a tízszázalékos rezsicsökkentést, mert ezzel – vagyis hogy magasabb jogszabályi szinten rögzítik az intézkedést – „semmiféle kibúvóra” nem lesz lehetőségük a szolgáltatóknak, és az esetleges költségátterhelési gondolatok is „el fognak illanni a fejükből”. A fideszes képviselő hozzátette, hogy a törvényt kivételes sürgős eljárásban akarják elfogadni a parlament tavaszi ülésszakán.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shom_Ford_All
2013. január 23. 06:20
Egyébként az un. reszicsökkentés kb 30 millárdos lukat üt a költségvetésen. Ugyanis ennyivel lesz kisebb a bevétel az ÁFA kiesése miatt. Nyilván ezt valahonnan pótoéni kell.
Shom_Ford_All
2013. január 23. 06:16
Törvénybe foglalhatnák, hogy a kenyér újból 3,60. Csak az árulkodó lenne, kiderülne, hogy igazából komcsik.
rogananti
2013. január 22. 20:53
Törvénybe foglalhatnák azt, hogy nő a GDP. Annak is kb ennyi értelme lenne. Valószínű ezek tényleg nem értik.
korona
2013. január 22. 19:56
Egy gazdag, jólkereső tisztviselőnek ugyan mit számít ez a kis csökkentés (vagy ugyanennyi emelés)? Semmit. Annyit is törődik a nincstelenekkel. Fontos, hogy neki jól megy. Ez a törődés már annyira "odaadó", hogy gyanús. Ebből, valamilyen tekervényes útón, végülis a jólkereső tisztviselők járnak jól. Már mindent gyanakvással fogadunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!