Szakítana a „matolcsyzmussal” az MSZP

2013. január 09. 12:23

A kormánnyal szembeni bizalmatlanságot jelzi az ipari termelés csökkenése a szocialisták szerint. A párt szakítana a Matolcsy György nevével fémjelzett gazdaságpolitikával.

2013. január 09. 12:23

Az MSZP szerint a kormánnyal szembeni bizalmatlanságot jelzi az ipari termelés csökkenése, ezért mielőbb szakítani kell a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nevével fémjelzett gazdaságpolitikával. Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal előző nap közölt adatai szerint novemberben az ipari termelés 6,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A szocialista politikus szerint ez az adat katasztrofális, azt jelzi, hogy a vállalkozások bizalmatlanok a jelenlegi gazdaságpolitikával szemben, nem akarnak beruházni, illetve hogy a kormány ígéretei ellenére nem tudta felgyorsítani az európai uniós források felhasználását. Ezért – fűzte hozzá – a kormánynak mielőbb szakítania kell a vállalkozási kedvet hűtő és az inflációt növelő „matolcsyzmussal”.

Megismételte: az MSZP igazságosabb adópolitikát és a vállalkozást ösztönző, a befektetői bizalom visszaszerzésére alkalmas gazdaságpolitikát kínál, és erről tárgyal más ellenzéki szervezetekkel. Kitért arra is, hogy a kormány már január 4-én hozzányúlt a rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékhoz, kétmilliárd forintot csoportosított át a veszprémi járási hivatal elhelyezésére, ami szerinte a büdzsé megalapozatlanságát mutatja. Az MSZP-s képviselő beszélt arról is, hogy Matolcsy György úgy nyilatkozott: a Magyar Nemzeti Banknak a vezető jegybankok eszközeivel kellene élnie a növekedés segítése érdekében. Tukacs István szerint ez azt támasztja alá, hogy a nemzetgazdasági miniszter már leendő jegybankelnökként a monetáris politika majdani irányítójaként tekint magára. Matolcsy György ebben a tárgyban tett nyilatkozatai azonban tovább gyengítik a forint árfolyamát – mondta a szocialista politikus.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemetecukor
2013. január 09. 13:14
Tukacs úr hiányoltam az összes "demokratikus ellenzék" fő gazd.politikai jelszavát: "teljes gazdaságpolitikai fordulatot" kell végrehajtani és a gondok megoldódnak!!
cutcopy
2013. január 09. 12:57
"A párt szakítana a Matolcsy György nevével fémjelzett gazdaságpolitikával" Egye fene, szakítsanak..
békalepcse
2013. január 09. 12:45
Ez Tukacs akkora barom, hogy az csudaAzért csökken termelés mert az emberek hitelt törlesztenek és nem fogyasztanak. Abban viszont ők a hunyók!!!! Látjátok feleim, ígykell a szart kenni tudományosan ...
freehckr
2013. január 09. 12:45
„a kormány ígéretei ellenére nem tudta felgyorsítani az európai uniós források felhasználását” Értsd: a kormánynak két év sajnos nem volt elegendő ahhoz, hogy a szocialisták nyolc évnyi magyarellenes ámokfutásának minden negatív következményét ilyen rövid idő alatt csodával határos módon felszámolják, vagy legalább enyhítsék a baloldal és liberálisaik által okozott súlyos károkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!