Pintér: Cél a fogvatartottak önellátása

2013. január 24. 13:57

A belügyminiszter az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetben felépített baromfivágóhíd átadásán csütörtökön elmondta: a kormány célja a fogvatartottak teljes foglalkoztatottsága és önellátása.

2013. január 24. 13:57

A fogvatartottak önellátása, valamint teljes foglalkoztatása kormányzati cél – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetben felépített baromfivágóhíd átadásán csütörtökön. Nemcsak egy gazdasági sikerről van szó, hanem egy új szemlélet egyik állomásáról, mely azt határozta meg célként, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek gazdasági társaságai a 17 intézetben fogva tartott 17 ezer elítélt ellátását önfenntartó módon biztosítsák – mondta a belügyminiszter.

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 500 millió forintból felépült, 1100 tonna baromfihús feldolgozására képes baromfivágóhidat adott át a belügyminiszter.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az igazi trebics
2013. január 24. 20:31
Bocsánat még azt elfelejtettem hogy a vágóhíd kb 200m-re van a bv kapujától tehát szállításról nincs szó,csak olyan mehet ki külső m.helyre akinek van "szabadmozgó" kártyája.ezt bizt.fokozat és a bűncselekmény alapján adják ki,az ilyen elítéltek mellet fegyvertelen őrök úgynevezett mukáltatók dolgoznak olyanok mint egy brigád- vagy művezető. én autószerelőként dolgoztam a garázsoknál a bv-n kívűl néha 15-n voltunk elítéltek egy munkáltatóval aki esetleg kétoránként megnézte hol vagyunk! "elítéltek késekkel!!" szerinted a konyhán mivel vágják a húst,a zöldségeket a rabok? harapják? ez mind válogatott m.erő!
istvami
2013. január 24. 17:12
Kölcsön vették a Jobbik ötletét, helyes. De illene megköszönni is, vagy legalább hivatkozni rájuk...
kjkj945
2013. január 24. 17:01
Régen volt a zacskó ragasztás. Most mondjuk lehetne nyilvánosan rabláncon csikkszedés, parlagfűírtás, gyomtalanítás stb. Ennek még visszatartó ereje is lenne a a bűnözés ellen.
liberálzöld.
2013. január 24. 16:48
Hát valószinűleg elrettentőbb lenne a büntetés a köz számára, ha az elitéltek nem úgy jönnének ki a sittről, mint akik nyaraltak egy jót, hanem úgy, mintha munkatábortban lettek volna. Bár az emberi jogok élharcos szervezetei biztosan énekelnének eleget, de hát kapják be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!