Már jelentkezhetnek az ócsai lakóparkba beköltözni szándékozók

2013. január 15. 16:54

Olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában a bajba jutott devizahiteles családok számára, melyre büszkék lehetünk – jelentette ki az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden.

2013. január 15. 16:54

A sajtótájékoztatót abból az alkalomból hívták össze, hogy éjféltől már benyújthatják pályázatukat az érdeklődők az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára. A pályázati feltételek a Belügyminisztérium honlapján is olvashatók.

Soltész Miklós államtitkár a kiemelt kormányzati beruházás előzményeire való visszatekintés után jelezte, hogy a pályázat kezelője a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az első ütemben elkészülő 80 ház leendő bérlőit egy öttagú bizottság jelöli ki előzetes tájékozódás, illetve környezettanulmányt követően. Mint mondta, a bizottság munkájában az ócsai önkormányzattól és a Máltai Szeretetszolgálattól 2-2 fő, míg a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-től további egy fő vesz részt. Az 50 négyzetméteres otthonok bérleti díja havi 16 800, a 60 négyzetmétereseké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetmétereseké 21 100 forint lesz.

Az államtitkár – reagálva azokra az ellenzéki vádakra, melyek szerint az ócsai beruházással valójában egy „nyomortelep” jön létre – úgy fogalmazott: a tervezőket, kivitelezőket, illetve az építkezésen dolgozó közmunkásokat egyaránt sérti, hogy épp az első Orbán-kormány otthonteremtő programját szétverő, az embereket devizahitelekbe hajszoló, a bankok érdekeit védő politikusok szájából hangzanak el ezek a negatív megjegyzések.

Bukodi Károly (Fidesz), Ócsa polgármestere arról beszélt, hogy a lakóparktól pár kilométerre fekvő Ócsa biztosítani tudja a szociális lakóparkba költözők alapvető igényeit. A nemrég 300 millió forintból felépült egészségház, a tavaszra kész új bölcsőde, valamint a hamarosan bővülő óvoda ugyanúgy tudja fogadni a beköltözőket, mint a szabad férőhelyekkel rendelkező általános iskola és gimnázium – jelentette ki.

A sajtótájékoztatón egyebek mellett kiderült, hogy az ócsai lakótelep házainak négyzetmétere 300 ezer forintba kerül, illetve hogy az átadás többszöri csúszásának fő oka, hogy eredetileg készház-technológiában „gondolkodtak”, de e háztípus működtetése túl sokba került volna, ezért új közbeszerzési pályázatot kellett kiírni. A lakótelep első 80 házának leendő bérlői február közepéig jelentkezhetnek.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. január 16. 09:52
Az épitkezési pénzt, miért nem adták azoknak, akiket most beakarnak költöztetni?? Ha valaki erre normális választ tud adni, annak, csillagos ötöst adok!!!!!!
huttinger
2013. január 15. 23:47
"""Bukodi Károly (Fidesz), Ócsa polgármestere arról beszélt, hogy a lakóparktól pár kilométerre fekvő Ócsa biztosítani tudja a szociális lakóparkba költözők alapvető igényeit.""" Remek lesz nekik. Tömegközlekedési eszköz is fog kijárni a lakóparkba? Vagy gyalogoljanak? Mert ugye aki ebbe a lakóparkba költözik annak nem igen fussa autóra. Mert ha futotta autóra akkor miért költözik ide?
=nessuno=
2013. január 15. 23:36
Gettó közpénzből...
Gumimaci
2013. január 15. 20:50
Most láttam a tv-ben a házakat. A tűzfal faroslemezből van. Gyanítom, hogy a "falak" is, némi szigeteléssel. Négyzetmétere 300 e.Ft. Akkor 50 m2 15 millió? Vannak olyan városok, ahol ennyi pénzért 3-4 lakást lehet venni. Ez az egész egy barba-trükk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!