A Fidesz több élelmiszert exportálna Oroszországba

2013. január 29. 15:48

Tovább kell növelni az Oroszországba irányuló magyar élelmiszerexportot – közölte Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke az MTI-vel, miután kedden véget ért a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság mezőgazdasági munkacsoportjának kétnapos budapesti tanácskozása.

2013. január 29. 15:48

A munkacsoport ülésén részt vevők megállapították: az eddiginél is dinamikusabban fejleszthetők a magyar-orosz agrárkapcsolatok. A Fidesz parlamenti frakciója üdvözli, hogy Oroszországban is egyre nagyobb a bizalom a magyar élelmiszerek iránt, ez ugyanis munkahelyeket és további piacokat jelent a magyar gazdáknak – írta közleményében a parlament mezőgazdasági bizottságának kormánypárti elnöke.

Font Sándor hangsúlyozta: pártja nagyra értékeli, hogy az Oroszországba irányuló magyar mezőgazdasági export az elmúlt két évben csaknem 20 százalékkal nőtt, a 2011-es magyar élelmiszer-gazdasági export pedig meghaladta a 265 millió dollárt, amely 16 százalékkal magasabb az azt megelőző évhez képest, és a kivitel 2012 első hét hónapjában további 6 százalékkal emelkedett.

A kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlődése, a növekvő export a szakpolitikus szerint azt bizonyítja, hogy „az elmúlt évek bizalomerősítő politikájának lassan beérik a gyümölcse”. Hozzátette: „törekvésünk, hogy tovább növeljük exportunkat Oroszország felé, és kihasználjuk azt az előnyünket, hogy a magyar élelmiszer ismert és kedvelt az orosz fogyasztók körében”.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yuing
2013. január 29. 23:46
Én meg orbánt, ott nagy keletje van ilyen hatalommániás barmoknak.
Shom_Ford_All
2013. január 29. 17:35
Nem a Fidesz exportálna, legfeljebb exportáltatna.Hülye a cím.
kukagyerek
2013. január 29. 17:31
Amikor a Jobbik mondta évekkel ezelőtt ugyan ezt, a fidsz-majmok rögtön azt vizionálták, hogy a Jobbikot Oroszországból pénzelik. Szép lassan átveszik a Jobbik terveit, de csak addig, ameddig a néppel (dumaszinten) el lehet hitetni, hogy a fidesz mennyire jót akar az országnak. A megvalósítás már nem érdekli a narancs-bandát. Kb. mint a kéthetes rendcsinálás. Az is, meg ez is majd a Jobbikra vár!
Locassen
2013. január 29. 17:11
nem igazán értem ezt a jobboldali fixa ideát (Fidesz, Jobbik is ugyanezt hajtja), hogy az oroszok megőrülnek a magyar élelmiszerért. Különös tekintettel arra, hogy amennyire látom, a honi élelmiszeripar egy jó része épp most dől befele a saját kardjába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!