Új piaci szereplőket támogatna a rádióspektrum-stratégia

2012. december 09. 19:41

A szélessávú vezeték nélküli adatátviteli technológiák és szolgáltatások széles körű elterjedésének ösztönzése, a piaci verseny élénkítése, és egy lehetséges új piaci szereplő megjelenésének lehetővé tétele a legfontosabb célkitűzése az NMHH 2012 és 2015 közötti időszakra szóló rádióspektrum-stratégiájának.

2012. december 09. 19:41

A médiahatóság az MTI megkeresésére a most nyilvánosságra hozott stratégiával kapcsolatosan közölte: az elkövetkező időszakban az adatforgalommal összefüggő szolgáltatások növekedése várható. Ez már most látható, hiszen a mobileszközök és okostelefonok elterjedésével ugrásszerű nőtt az ilyen eszközökhöz kapcsolódó adatszolgáltatási előfizetések száma. A stratégia ennek megfelelően a szolgáltatáshoz való hozzáférés esélyeinek, illetve minőségének javulását eredményezi, és a stratégiában rögzített sávok értékesítése is ezt a célt szolgálja. A negyedik mobilszolgáltató lehetséges elindulása is hozzájárulhat a szolgáltatás minőségének és a hozzáférés javulásához – tájékoztatott az NMHH.

A hatóság közleményében hangsúlyozza: egy negyedik, saját frekvenciakészlettel, infrastruktúrával rendelkező piaci szereplő megjelenése erőteljesebben ösztönözné a versenyt és korszerű, kedvezőbb árú szolgáltatásokat eredményezne.

A szervezet tájékoztatása szerint a spektrumgazdálkodás alapvető célja 2015-ig a mobilszolgáltatások fejlődéséhez szükséges rádióspektrum mielőbbi felszabadítása és használatba adása, és a spektrumgazdálkodás hatékony működéséhez szükséges jogszabályi keretek, feltételek magas színvonalú biztosítása is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!