Tömeges elbocsátások a németországi médiában

2012. december 02. 10:27

A lapkiadók pénzügyi problémái miatt a németországi médiában olyan tömeges elbocsátások vannak, amire 1949 óta nem volt példa – állítja a német munkaügyi hivatal (BfA).

2012. december 02. 10:27

„Eddig is mentek tönkre szerkesztőségek, de nem olyan nagyságrendben bocsátottak el embereket, mint most” – fogalmazott a német munkaügyi hivatal (BfA). szóvivője. A hirdetési piac pangása miatt az utóbbi időben több lapkiadó is úgy döntött, hogy átszervezi, vagy beszünteti tevékenységét, ami jelentős leépítéssel jár. A Financial Times Deutschland üzleti napilap a jövő héten pénteken jelenik meg utoljára.

A Frankfurter Rundschau két héttel ezelőtt jelentett fizetésképtelenséget, szeptember végén 93 év után megszüntették az Abendzeitung Nürnberg című lapot. De csődvédelmet kért októberben a ddp német hírügynökség és az amerikai AP német leányvállalatának 2010-es egyesüléséből létrejött dapd hírügynökség is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!