Kemény Dénes lett a vízilabda-szövetség elnöke

2012. december 16. 16:09

A férfi válogatott e hónap végéig hivatalban lévő szövetségi kapitányát kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Gergely István ellenében választották elnökké. Kemény Dénes elmondta, tisztában van a nagyon nagy a felelősséggel, és megpróbál megfelelni a feladatnak.

2012. december 16. 16:09
A nemzeti csapatot sorozatban háromszor is olimpiai aranyéremig vezető szakvezetőt az Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) vasárnapi tisztújító közgyűlésén választották meg a sportág első számú irányítójának. Kemény kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Gergely István ellenében diadalmaskodott a voksoláson 133-108 arányban. Megbízatása négy évre szól. Az eddigi elnököt, Martin Györgyöt örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.
 
Kemény Dénes a voksolást követően arról beszélt, hogy tisztában van vele: nagyon nagy a felelősség, és megpróbál megfelelni a feladatnak. „Büszkévé tesz, hogy akik bennem gondolkodtak, saját meggyőződésből tették ezt, én magam semmilyen lobbitevékenységet nem folytattam” - fogalmazott az új elnök, aki egyik első és legfontosabb feladatként a várhatóan legalább 100 milliósra becsült deficit ellensúlyozását jelölte meg. „Mielőbb meg kell találni azt a támogatót vagy támogatókat, akik ezt a lyukat betömik” - mondta Kemény Dénes. 
 
Gergely István, valamint Faragó Tamás és Szivós István mellett egy további - háromszoros - olimpiai bajnok, Molnár Tamás is bekerült az újjáválasztott elnökségbe, amelyben a leendő főszponzornak fenntartva egy helyet üresen hagytak.
 
Az elnökség további tagjai Kemény Dénes mellett: a társelnök Beck György, az alelnök Tóth Sándor, valamint Kovács István, Pázmányi Gábor, Novák Ferenc, Juhász György, Boros Tamás, Halmos R. Péter, Hoffmann Tamás és Magyar József.
 
A testület a közgyűlést követő első ülésén újabb négy évre megerősítette tisztében a női válogatott eddigi szövetségi kapitányát, Merész Andrást, az viszont, hogy ki lesz Kemény Dénes utóda a férficsapat élén, még nem dőlt el, mivel a szövetség pályázatot ír ki a posztra.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. december 16. 18:33
Megfelelő embert a megfelelő helyre! No, így kéne miniszterelnököt is választanunk! :)))))
balint60
2012. december 16. 17:53
Őszintén bizakodom abban, hogy KD ugyanolyan sikeres lesz a szövetség élén, mint világhírű csapata kapitányaként. Gratulálok és szurkolok neki - nekünk.
cutcopy
2012. december 16. 16:47
Itt a példa, hogy valaki megérdemelten is lehet sportszövetségi elnök..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!