A NAIH vizsgálódik a balatonalmádi gimnázium ügyében

2012. december 20. 19:53

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálja, hogy jogellenesen kezeltek-e személyes adatokat a Balatonalmádiban működő Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban.

2012. december 20. 19:53

Hivatalból indított hatósági eljárást szerdán Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke annak megállapítására, hogy a Balatonalmádiban működő Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban megvalósulhatott-e a személyes, illetve adott esetben különleges adatok jogellenes kezelése - tájékoztatta a NAIH csütörtöki közleményében az MTI-t.

A NAIH munkatársai csütörtökön helyszíni ellenőrzést tartottak. A hatóság várhatóan jövő januárban hoz határozatot az ügyben. A hatóság elnökhelyettese által személyesen irányított helyszíni eljárás keretében megtekintették az üggyel kapcsolatos dokumentumokat és elrendelték a vonatkozó elektronikus dokumentumok zárolását. A vizsgálat előzetes megállapításai alapján nem világos, hogy az iskola igazgatójának a diákokkal és tanárokkal folytatott megbeszélései pontosan miként történtek – írták a közleményben.

A hatóság álláspontja szerint az intézményfenntartó és a középiskola együttműködésében világosan ki kellett volna jelölni, hogy a diákok esetleges bujtogatása, a tanárok állítólagos meg nem engedhető politizálása kapcsán az intézményfenntartó által kért eljárást milyen szabályok szerint kell lefolytatni, és annak során milyen adatokat kell rögzíteni. A hatóság tovább folytatja vizsgálatot.

A hvg.hu kedden azt írta, hogy Balatonalmádiban működő gimnáziumban tájékozódnak a végzősök sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvbe veszik az általuk elmondottakat. A szülők a portálnak azt mondták, hogy gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, és arról faggatták őket, beszélnek-e a meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket erre, és a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. A Balatonalmádi gimnázium diákjai szerdán felháborodásukat kifejezve sorfallal fogadták tanáraikat az iskolánál. Az oktatási államtitkárság és a hatóságok aznap azt közölték, hogy tájékozódnak a történtekről. AZ MSZP és az LMP feljelentést tett az ügyben.
 
A gimnázium igazgatója csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ kérésére vizsgálódott a diákok és a tanárok körében a hallgatói tüntetésekkel összefüggésben. Gránásiné Bácsi Tünde a közleményében azt írta: szülői bejelentés érkezett a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központhoz arról, hogy a tanórán - tanítás helyett - tüntetésre buzdítják az iskola tanulóit. A fenntartó ezután arra kérte az igazgatót, hogy vizsgálja ki az ügyet, majd adjon tájékoztatást annak eredményéről.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. december 20. 23:59
Na jó...az almádi eset tényleg védhetetlen. Sajnos mindig van egy-két kretén, aki kényszeresen "túlteljesít"! Kedves Pióker Ignácné! RÁ TETSZETT B...NI! Nem kicsit...
next mindig élni fog
2012. december 20. 23:44
Jó ez a sztori! Olyan Kubatov listás, de történt e valami a videó közreadása óta? Ott minden látható! Hm!
Fakutya tizedes
2012. december 20. 22:22
A hvg ellen is inditsanak vizsgálatot, mer az meg az Orbánnal tárgyaló diákok után szaglászott.
Soma
2012. december 20. 22:14
Marhaság az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!