Statisztika rólunk − a felhasználók mi vagyunk

2012. november 11. 14:40

Október végén hozta nyilvánosságra a Miniwatts Marketing Csoport azt az internethasználatot vizsgáló statisztikát, amelyben a világ népességének függvényében, földrajzilag és elterjedtség szerint vizsgálták az internet felhasználóinak számát. A Média Műhely összefoglalója.

2012. november 11. 14:40

Október végén hozta nyilvánosságra a Miniwatts Marketing Csoport azt az internethasználatot vizsgáló statisztikát, amelyben a világ népességének függvényében, földrajzilag és elterjedtség szerint vizsgálták az internet felhasználóinak számát. A demográfiai számadatok az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala és a helyi népszámlálási irodák forrásaiból, valamint olyan internethasználattal kapcsolatos adatokból származnak, amelyeket a Nemzetközi Távközlési Unió, a Gfk, és más források publikáltak. Az Európai internetstatisztikát 2012. június 30. és szeptember 30. közötti Facebook-előfizetői adatokkal is frissítették.

Több módon is nyerhetünk információkat az internet látogatottságról

Az Internet Trafic Report például figyelemmel kíséri az adatáramlást a világ minden tájáról, majd bekategorizálja az értéket 0 és 100 között. Minél magasabb az érték, annál gyorsabb és megbízhatóbb internetkapcsolattal rendelkezik a felhasználó. Az egyedi domaineknek köszönhetően részletes statisztikák jelennek meg az aktív felületeken nap mint nap. A ClickZ Stats-al egy útmutatót kaphatunk az internetes statisztikák, marketing demográfia, hirdetési kutatások és e-kereskedelmi trendek tengeréhez. A Renesys olyan intenzív adatgyűjtést végez, amellyel minden kontinensen valós idejű adatokkal tud ellátni éjjel-nappal.

De mik az eredmények?

Az Internet World áttekintése szerint az internet még mindig jó arányban növekszik, de a növekedés üteme nem azonos a világ minden táján. A növekedési ráta nem emelkedik újra, ameddig nem fejlesztik tovább a széles sávú internetelérést és nem csökkennek arányaiban az árak. Ennek ellenére az Amerikai Egyesült Államokban a vezetékes előfizetők száma csökkent, míg a vezetékmentes szolgáltatások bevétele erőteljes növekedést mutat, amelyet nagyrészt a megnövekedett SMS, illetve más adatátviteli szolgáltatások bevételei, valamint a megnövekedett használati idő eredményei. A széles sávú elérésben továbbra is tapasztalható a stabil növekedés, így az USA a világ legnagyobb széles sávú piaca, internetfelhasználók arányában azonban csak a ranglista 3. helyén áll.

Meglepő módon Európa a második, Afrika az ötödik, míg Ausztrália és Óceánia az utolsó helyre szorult. Bár Európa több mint 20 százalékkal lemarad a vezető Ázsia előtt, mégis 10 százalékkal többen netezünk itt, mint Észak-Amerikában. Elterjedés szerint is még dobogós helyet érhetünk el 63, 5 százalékkal, itt Észak-Amerika áll a lista élén 78,8 százalékkal. Népességünkhöz viszonyított felhasználói adatok szerint is az előkelő 3. helyet foglaljuk el világviszonylatban. 816 milliós népességünkből 2000-ben még csak 105 millióan, mára 518, 5 millióan használják az internetet. A legtöbben Németországban és Franciaországban. Magyarországon tavaly decemberben 6,5 millió felhasználója volt az internetnek, ebből közel 4 millióan Facebook hozzáféréssel is rendelkeztek. Kis országunk hatalmas számai.

A kutatás igen kiterjedt, szűkíthetünk országra, népességre, sőt külön az Európai Unióra is. Az adatokat pedig összehasonlíthatjuk a világ átlagával és a világ többi részével is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!