Szeged nem írta alá a járási kormányhivatalról szóló megállapodást

2012. október 31. 17:36

A megye érintett települései közül egyedül Szeged nem írta alá a járási kormányhivatal kialakításával kapcsolatos megállapodást. B. Nagy László kormánymegbízott szerint a város egyértelműen vesztett a döntéssel, elesett egy lehetőségtől.

2012. október 31. 17:36

A megye érintett települései közül egyedül Szeged nem írta alá a járási kormányhivatal kialakításával kapcsolatos megállapodást - közölte B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott szerdán a Tisza-parti városban. A jogszabály alapján így november 15-ig határozatban kell dönteni arról, mely az államigazgatási feladatok ellátásához szükséges ingatlanok és ingóságok kerülnek a járási hivatal ingyenes használatába, és hány munkatársat vesz át az új szervezet – közölte a politikus. A kormánymegbízott hangsúlyozta, mivel nem jött létre megállapodás az önkormányzat és a kormányhivatal között, így nincs jogi lehetőség arra, hogy a város csereingatlant kapjon, így Szeged egyértelműen vesztett a döntéssel, elesett egy lehetőségtől.

B. Nagy László szerint nagy valószínűséggel jogszabályellenes a szegedi közgyűlés keddi határozata, amelyben az önkormányzat a járási kormányhivatal kialakításához kapcsolódó indokolt és igazolt költségeinek megtérítését kérte a kormányhivataltól. A döntést a törvényességi főosztály vizsgálja – tette hozzá.

A szegedi közgyűlés kedden ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy igényt tart a járási kormányhivatal kialakításához kapcsolódó indokolt és igazolt költségeinek megtérítésére. A döntés értelmében Botka László (MSZP) polgármester akkor írhatta volna alá a megállapodást, ha a kormányhivatal kötelezettséget vállal erre. A vitában Botka László kifejtette, a járási kormányhivatal céljára kiválasztott Huszár utcai ingatlant az önkormányzat piaci áron vásárolta, az elmúlt tíz évben pedig 725 millió forintot fordított kizárólag saját forrásból az irodaépület kialakítására. Az épületben működik az éves szinten több tízezres ügyfélforgalmú, jövőben is önkormányzati feladatokat ellátó szociális és adóiroda is. Ezek elköltöztetés és az új hivatali épület átalakítása, az informatikai rendszer kiépítése előreláthatólag 354 millió forintba kerül – tudatta a polgármester.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elinor Yosef
2012. október 31. 20:46
önkormányzat=okmányiroda
Elinor Yosef
2012. október 31. 20:45
Gondolom annak is örül mindenki, hogy a Szegedi Önkormányzat a munkáját 88 fővel látta el, az új járási meg 187 fővel fogja. Ez az olcsó kormányzás. Ez a plusz 99 fő nem csak a baloldaliak adójából van ám finanszírozva droidok!!! Mi lehet itt országosan?
Elinor Yosef
2012. október 31. 20:40
B@sz@meg végre egy fideszes kiáll a városa érdekei mellett a kormány ellenében és egyből hülye. Grat. Fogadjunk lesznek még hazaárulók és zsidók is.
várúr
2012. október 31. 18:35
Éljen a Független Szegedi Szocialista Köztársaság (FSZSZK)! Éljen Szeged örök és megbonthatatlan barátsága a világ békeszerető és járási hivatal-utáló népeivel! Éljen a kortárs Botka elvtárs! Éljen az omnibusz tetején! Stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!