Orbán: Génjeinkben van a föld szeretete

2012. október 09. 17:26

A miniszterelnök szerint a magyaroknak a génjeiben van a föld szeretete, tisztelete, az elmúlt években mégis egy olyan vidékellenes szemlélet uralkodott, amely arról szólt, hogy a jövő Magyarországán jelentéktelen szerepe lesz az agráriumnak.

2012. október 09. 17:26

A kormány azonban, akármilyen nehéz is, talpra állítja a mezőgazdaságot – jelentette ki Orbán Viktor Közép-Kelet-Európa legnagyobb és egyik legkorszerűbb tehenészeti telepének keddi átadóján, a baranyai Beremendhez közeli Csípőteleken, ahol a Csányi Sándor tulajdonába tartozó Bonafarm csoport tagjaként működő Bóly Zrt. 3,5 milliárd forintból alakította ki a létesítményt.

„Mi, magyarok az elődeinknek köszönhetően Európa egyik legjobb adottságú földjét örököltük. Kiegyensúlyozott éghajlatú, jó termőföldű, számottevő ipari szennyeződéstől mentes földet birtoklunk” – fejtette ki beszédében a kormányfő, hangsúlyozva, hogy hosszú küzdelemmel sikerült megakadályozni a magyar föld „elkótyavetyélését”, és csak ezért jelenthető ki ma, hogy „birtokosai és nem turistái vagyunk a saját hazánknak.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. október 09. 22:15
a finesszes műkörmös rokonyok vérében túlteng az okosban kapott föld szeretete
next mindig élni fog
2012. október 09. 21:29
"Orbán: Génjeinkben van a föld szeretete" Hát öcsém! Látjuk is, ahogy osztogatjátok magatok közt! Hm!
=nessuno=
2012. október 09. 21:15
Bár ne szeretnétek a földem... Hanyatt ne essek, hogy a volt állami gazdaságok micsoda beruházásokat végeznek? Mennyiért bérelik az állami földet? Mennyi időre kapták meg? Nincs több kérdésem. Esetleg még egy: kik a valódi tulajdonosok?;)))
sóhivatalnok
2012. október 09. 21:07
Nem a turul van a génjeinkben? Nehogy összeverekedjen a mezőgazdasággal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!