Milliárdokat kapnak jövőre a nem TAO-sportágak

2012. október 25. 11:52

10-15 milliárd forintos állami támogatást kaphat jövőre az a 14 sportági szakszövetség, amelyek vezetőivel csütörtökön találkozott Orbán Viktor.

2012. október 25. 11:52

Jövőre várhatóan 10-15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül az a 14 sportági szakszövetség, amelyek vezetőit csütörtökön reggel fogadta Orbán Viktor miniszterelnök. Az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás ugyanis nem jut hozzá a társasági adókedvezményből (TAO) a látványsportágakhoz befolyó összegekhez.

Simicskó István, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára a délelőtti sajtótájékoztatón kifejtette: a kormány felismerte, hogy a sport nemzeti ügy, ezt mutatja a mindennapos testnevelés bevezetése is az általános iskolákban, és minden támogatást megad az értelmes sportágfejlesztési programokhoz. „Ennek a rendszernek a hatékonyságát is vizsgáljuk majd, amikor tavasszal folytatjuk az egyeztetést” – tette hozzá az államtitkár.    

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta, a jelenlegi financiális rendszer nem tartható tovább, továbbá nem TAO-pénzekből finanszírozzák a többi sportágat, hanem közvetlen állami támogatásra van szükség. A MOB vezetője egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy tudomásul veszik a kajak-kenu szövetség szerdai döntését a Magyarországról távozni kívánó versenyzők ügyében.

Jelenleg a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong révén öt látvány-csapatsportág részesül a TAO-pénzekben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. október 25. 12:16
Hiába na! Az elsőtitkár elvtársra lehet számítani. Csak színe elé kell járulni és meghajolni cserébe mindig talál vhol egy marék aranyat...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!